marharostélyos
zsír vagy olaj
vöröshagyma
só
bors
őrölt kömény
ételízesítő
friss vagy konzervgomba
marhahúsleves
szalonna
tejszín
Köret:
rizs/burgonya
A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs feltüntetve, ugyanis a hentesnél mindenki akkora és annyi húst vásárol, amennyit szeretne. Az elkészítés menet és elv kis és nagy menniségeknél is ugyanaz: az apróra vágott hagymát a zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd ezen az alapon megpirítjuk a sózott és borsozott hússzeleteket. Akkor jó, ha a hússzeletek már vesztettek nedvességtartalmukból és elkezdtek „összehúzódni”. Ekkor hozzáadjuk a köményt, majd ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk, akár ételízesítővel ízesítjük.
A gombát felszeleteljük, pár percig a húslevesben főzzük, majd a gombás lével felöntjük a hússzeleteket. Ízlés szerint akár húsleveskockával is ízesíthetjük. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, majd a húst lefedve puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt levet pedig tejszínnel felöntjük, akár sűríthetjük is. Visszatesszük a hússzeleteket, pár percig még főzzük, és el is készült.
Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzá...
Elkészítési idő: 6-8 óra Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A húsba 2 cm mély "hasadékokat" vágunk és beletesszük a szalonna csíkokat, majd összekötözzük. Megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal kikent tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst és a marhahúst ledarálom. Majd újra ledarálom a darált húst ekkor a vöröshagymát is beledarálom A fokhagymát kinyomóval áttöröm, hozzáadom. Két egész tojást ütök hozz...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézA 2 szelet szikkadt kenyeret a héjától megfosztjuk, egy tál vízbe beáztatjuk, majd áztatás után jól kinyomkodjuk. Az 1 fej hagymát lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, a ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű