marharostélyos
zsír vagy olaj
vöröshagyma
só
bors
őrölt kömény
ételízesítő
friss vagy konzervgomba
marhahúsleves
szalonna
tejszín
Köret:
rizs/burgonya
A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs feltüntetve, ugyanis a hentesnél mindenki akkora és annyi húst vásárol, amennyit szeretne. Az elkészítés menet és elv kis és nagy menniségeknél is ugyanaz: az apróra vágott hagymát a zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd ezen az alapon megpirítjuk a sózott és borsozott hússzeleteket. Akkor jó, ha a hússzeletek már vesztettek nedvességtartalmukból és elkezdtek „összehúzódni”. Ekkor hozzáadjuk a köményt, majd ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk, akár ételízesítővel ízesítjük.
A gombát felszeleteljük, pár percig a húslevesben főzzük, majd a gombás lével felöntjük a hússzeleteket. Ízlés szerint akár húsleveskockával is ízesíthetjük. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, majd a húst lefedve puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt levet pedig tejszínnel felöntjük, akár sűríthetjük is. Visszatesszük a hússzeleteket, pár percig még főzzük, és el is készült.
A maradék marhasültet pici vízzel felmelegítem, mustárral ízesítem : és a lisztes tejszínnel felforralom. Kifőtt spagettivel tálalom.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElső lépésben reszeld le a közepes fej hagymát. A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst. Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes5 centi vastagságúra szeletelt lábszárakat vásároljunk. A tisztított lábszárakat először forró serpenyőben az olívaolajon, mindkét oldalukon megpirítjuk. Ez után tepsibe helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben reszeld le a közepes fej hagymát. A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst. Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őröl...
Elkészítési idő: munka: 1 óra Nehézség: Közepes