60 dkg marhafelsál
1 kg burgonya
füstölt zsírszalonna
pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
60 dkg marhafelsált megmosunk, fölkockázzuk, és egy részüket kizsírozott tűzálló tálba tesszük. 1 kg burgonyát megtisztítunk, megmosunk, karikára vágunk, és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezután füstölszalonnakockákkal szórjuk meg a burgonyasort, majd ismét egy sor hús következik, amíg a készlet tart. A tetejére egy kávéskanál pirospaprikát hintünk, és egy evőkanál paradicsompürét kenünk. Megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ezután a tűzálló tálat befedve a sütőbe rakjuk. Addig hagyjuk lefedve, amíg a hús megpuhul (180 fokon), majd leemeljük róla a fedőt, kissé lesütjük. Tálaláskor friss tejfölt rakunk rá. Laktató egytálétel. Savanyúsággal tálaljuk.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Teríts sütőpapírt egy tepsire. Egy nagyobb keverőtálban keverd össze az összes hozzávalót. Keverd jól meg, de ah túlkevered, akkor kemények leszne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElővettem a jó nehéz vaslábasomat és feltettem a tűzre. Levágtam egy szép szelet szalonnát, felkockáztam és egy evőkanál olívaolaj kíséretében a meleg vaslábasba tettem. Lassan kio...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190C fokra. Elkészítjük a darált húsos pogácsákat: összekeverjük a húst a reszelt fokhagymával, a római köménnyel és a fahéjjal, sózzuk, borsozzuk. Kb. 4cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű