Családireceptkönyv.hu

Rakott gulyás a sütőből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg marhafelsál
1 kg burgonya
füstölt zsírszalonna
pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:


60 dkg marhafelsált megmosunk, fölkockázzuk, és egy részüket kizsírozott tűzálló tálba tesszük. 1 kg burgonyát megtisztítunk, megmosunk, karikára vágunk, és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezután füstölszalonnakockákkal szórjuk meg a burgonyasort, majd ismét egy sor hús következik, amíg a készlet tart. A tetejére egy kávéskanál pirospaprikát hintünk, és egy evőkanál paradicsompürét kenünk. Megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ezután a tűzálló tálat befedve a sütőbe rakjuk. Addig hagyjuk lefedve, amíg a hús megpuhul (180 fokon), majd leemeljük róla a fedőt, kissé lesütjük. Tálaláskor friss tejfölt rakunk rá. Laktató egytálétel. Savanyúsággal tálaljuk.

Rakott gulyás a sütőből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Enikő
Shokugeki no Soma- Chaliapin steak don
Shokugeki no Soma- Chaliapin steak don

Vágjuk fel a hagymát, majd inazzuk ki a húst - ha szükséges. Vagdossunk be vékonyan a húst és klopfoljuk kicsit ki. Vigyázzunk, mert ha túl vékony a hús, száraz és kemény lesz sü...

Elkészítési idő: ?
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marhapörkölt sóskrumplival
Marhapörkölt sóskrumplival

Ez a klasszikus marhapörkölt recept. Ha vízzel készíted, akkor simán csak marhapörkölt, ha a víz mellé vörösbor is kerül bele, akkor pedig vörösboros marhapörkölt. Az alapanyag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rostélyos - Párolt rostélyos - OK
Rostélyos - Párolt rostélyos - OK

1. A sózott, borsozott húst forró olajban mindkét oldalán hirtelen kisütjük. 2. A kis kockára vágott hagymát a hús mellé tesszük, és még 2-3 percig együtt sütjük. 3. A kari...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
borjúpaprikás
borjúpaprikás

Egy lábasban felhevítjük az olajat, beledobjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk