80 dkg hús (comb, illetve lábszár),
20 dkg vöröshagyma,
2-3 ek zsír vagy olaj,
1 kk pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom, só
1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra.
2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt keverd el benne.
3. Utána önts hozzá 1 dl vizet, és időnként megkeverve fedő alatt lassan süsd zsírjára (vagyis addig párold, amíg a fölös víz távozik - addigra a hagyma úgy megpuhul, hogy később szétfőve sűrű szaftot ad).
4. Dobd rá a húst, s nagyobb lángon, folytonos forgatás-keverés mellett, pörköld a húst (míg a felülete fehér nem lesz).
5. Fogd vissza a tüzet, add hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, sózd, fedd le, és párold puhára a húst a saját levében.
6. Ha a lé elfogy, mindig csak egy kicsi vízzel pótold.
A húst 2-szer megdarálom, a hagymával "kitisztítom a darálót. Összekeverem az ízesítőkkel. Hűtőben 1-2 órát vagy 1 napot pihentetem, érlelem. Sózni csak kóstolás után szabad, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húspogácsa ebben az esetben majdnem úgy készül, mint a magyar fasírt, csak egy kicsit más a fűszerezése, más az ízvilága. A húst, a zöldségeket, a zsömlét, a fűszereket, a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször is ragut készítünk. Ehhez a marhahúst kockákra vágjuk, a hagymákat – az apróbbakat – négybe, a nagyobbakat nyolcba. A gombát megmossuk, majd nem túl vékony szeletekre vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőző este a füstölt tarját megfőzöm, kihűtöm, hűtőbe teszem a másnapi felhasználásig. A levét is elteszem. A marha és pulykahúst külön edényben bepácolom: a húst felkockázom, ola...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz