♥ HÚS
8 szelet marhahús (comb,felsál, stb. /kb. 60-70dkg.)
2 db nagyobb sárgarépa
2 szál szárzeller
4-5 mogyoróhagyma (vagy egy nagyobb fej vöröshagyma)
4-5 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
fűszercsokor: 1 szál rozmaring, 1 babérlevél, 1 zsálya,
kakukkfű, 6-8 szál petrezselyem.
3-4 dkg vaj
4-5 szem burgonya, petrezselyem
♥ MEGGYSZÓSZ
50 dkg magozott meggy, cukor,
1-2 evőkanál tejföl,
1 ek
étkezési keményítő,
csipet só,
1 karika citrom,
fahéj, szegfűszeg
Megtisztítombés felaprítom a zöldségeket, nagyobb darabokra. A fokhagymát gerezdekre szedem és megpucolom.
A húst lehártyázom, lemosom, megtörölgetem, majd újnyi vastagra szeletelem, sózom, borsozom. Lazán lisztbe forgatom, a felesleget lerázom és félreteszem a szeleteket.
Egy nagyobb serpenyőbe, kevés olajat és vajat hevítek együtt. A hússzeletek mindkét oldalát, nagy lángon hirtelen megpirítom, hogy egy kis kérget kapjon, ezután kiveszem és félreteszem.
A maradék zsiradékba szóróm a zellert, hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Nagy lángon megpirítom. Mikor egy kis színt kapott, hozzáadok egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot. Tovább sütöm a
zöldségeket a paradicsommal, sózom, borsozom, majd aláöntök egy pohár vizet. Visszateszem a hússzeleteket, lefedem a lábast és a húst kb. 2,5 óra alatt puhára párolom. A krumplit felszeletelem, sós vízben megfőzöm és ha kész, vajat és petrezselyem zöldet teszek rá.
♥ Meggyszósz lásd Szószok.
A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2 liter v...
Elkészítési idő:1. A beáztatott babot, a zsírt, a finomra vágott hagymát, elkapart fokhagymát, sót borsot pirospaprikát vastag falú lábosba tesszük, jól összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, amen...
Elkészítési idő:A húst kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk. A hagymát finomra, a gombát vékony cikkekre, az uborkát julienne-re vág...
Elkészítési idő:forrázott glaszírozott mirigy csalánmártás csalánpesto csalánropogós gnocchi Olivaolajon répa, hagyma, angolzellert pirítani kezdjük, babérlevéllel és egész borssal ízesítjü...
Elkészítési idő: