Családireceptkönyv.hu

Párolt marhaszelet meggyszósszal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS
8 szelet marhahús (comb,felsál, stb. /kb. 60-70dkg.)
2 db nagyobb sárgarépa
2 szál szárzeller
4-5 mogyoróhagyma (vagy egy nagyobb fej vöröshagyma)
4-5 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
fűszercsokor: 1 szál rozmaring, 1 babérlevél, 1 zsálya,
kakukkfű, 6-8 szál petrezselyem.
3-4 dkg vaj
4-5 szem burgonya, petrezselyem
♥ MEGGYSZÓSZ
50 dkg magozott meggy, cukor,
1-2 evőkanál tejföl,
1 ek
étkezési keményítő,
csipet só,
1 karika citrom,
fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:


Megtisztítombés felaprítom a zöldségeket, nagyobb darabokra. A fokhagymát gerezdekre szedem és megpucolom.
A húst lehártyázom, lemosom, megtörölgetem, majd újnyi vastagra szeletelem, sózom, borsozom. Lazán lisztbe forgatom, a felesleget lerázom és félreteszem a szeleteket.
Egy nagyobb serpenyőbe, kevés olajat és vajat hevítek együtt. A hússzeletek mindkét oldalát, nagy lángon hirtelen megpirítom, hogy egy kis kérget kapjon, ezután kiveszem és félreteszem.
A maradék zsiradékba szóróm a zellert, hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Nagy lángon megpirítom. Mikor egy kis színt kapott, hozzáadok egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot. Tovább sütöm a
zöldségeket a paradicsommal, sózom, borsozom, majd aláöntök egy pohár vizet. Visszateszem a hússzeleteket, lefedem a lábast és a húst kb. 2,5 óra alatt puhára párolom. A krumplit felszeletelem, sós vízben megfőzöm és ha kész, vajat és petrezselyem zöldet teszek rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Meggyszósz lásd Szószok.

Párolt marhaszelet meggyszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Sötét marhahús alaplé
Sötét marhahús alaplé

Tepsibe tesszük a marha- vagy borjúhúst, és 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, póréhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rostélyos - Fokhagymás rostélyos - OK
Rostélyos - Fokhagymás rostélyos - OK

1. A szeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban kisütjük, azután vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. 2. Amikor már szép rozsdabarna és jó puha, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Spätzle mit Rinderfiletstreifen und Gemüse
Spätzle mit Rinderfiletstreifen und Gemüse

Für die Spätzle die Eier, das Salz, Muskat und Mineralwasser miteinander verrühren. Mehl dazugeben und so lange mit einem Kochlöffel mit Loch schlagen, bis der Teig Blasen wirft. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Görög fasírt
Görög fasírt

A burgonyát és a megtisztított hagymát durvára reszeljük. A húst, ecetet, paradicsompürét, tojást és fűszereket hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 1 órára hűtőbe tesszük. Fasírt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk