menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt marhaszelet meggyszósszal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS
8 szelet marhahús (comb,felsál, stb. /kb. 60-70dkg.)
2 db nagyobb sárgarépa
2 szál szárzeller
4-5 mogyoróhagyma (vagy egy nagyobb fej vöröshagyma)
4-5 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
fűszercsokor: 1 szál rozmaring, 1 babérlevél, 1 zsálya,
kakukkfű, 6-8 szál petrezselyem.
3-4 dkg vaj
4-5 szem burgonya, petrezselyem
♥ MEGGYSZÓSZ
50 dkg magozott meggy, cukor,
1-2 evőkanál tejföl,
1 ek
étkezési keményítő,
csipet só,
1 karika citrom,
fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:


Megtisztítombés felaprítom a zöldségeket, nagyobb darabokra. A fokhagymát gerezdekre szedem és megpucolom.
A húst lehártyázom, lemosom, megtörölgetem, majd újnyi vastagra szeletelem, sózom, borsozom. Lazán lisztbe forgatom, a felesleget lerázom és félreteszem a szeleteket.
Egy nagyobb serpenyőbe, kevés olajat és vajat hevítek együtt. A hússzeletek mindkét oldalát, nagy lángon hirtelen megpirítom, hogy egy kis kérget kapjon, ezután kiveszem és félreteszem.
A maradék zsiradékba szóróm a zellert, hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Nagy lángon megpirítom. Mikor egy kis színt kapott, hozzáadok egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot. Tovább sütöm a
zöldségeket a paradicsommal, sózom, borsozom, majd aláöntök egy pohár vizet. Visszateszem a hússzeleteket, lefedem a lábast és a húst kb. 2,5 óra alatt puhára párolom. A krumplit felszeletelem, sós vízben megfőzöm és ha kész, vajat és petrezselyem zöldet teszek rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Meggyszósz lásd Szószok.

Párolt marhaszelet meggyszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Enikő
Shokugeki no Soma- Chaliapin steak don
Shokugeki no Soma- Chaliapin steak don

Vágjuk fel a hagymát, majd inazzuk ki a húst - ha szükséges. Vagdossunk be vékonyan a húst és klopfoljuk kicsit ki. Vigyázzunk, mert ha túl vékony a hús, száraz és kemény lesz sü...

Elkészítési idő: ?
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marhapörkölt sóskrumplival
Marhapörkölt sóskrumplival

Ez a klasszikus marhapörkölt recept. Ha vízzel készíted, akkor simán csak marhapörkölt, ha a víz mellé vörösbor is kerül bele, akkor pedig vörösboros marhapörkölt. Az alapanyag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes-gombás marhaszelet
Tejszínes-gombás marhaszelet

A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs feltüntetve, ugyanis a hentesnél mindenki akkora és annyi húst vásárol, amennyit szeretne. Az elkészítés menet és elv kis és nagy menniség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szegy - Sólet
Szegy - Sólet

1. A beáztatott babot, a zsírt, a finomra vágott hagymát, elkapart fokhagymát, sót borsot pirospaprikát vastag falú lábosba tesszük, jól összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, amen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk