25 dkg makaróni,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg marhafartõ,
2 tojás,
10 dkg reszelt sajt,
3 dl tej, só, bors,
5 ek. olívaolaj,
1 kávéskanál finomra vágott petrezselyem,
2 kávéskanál liszt,
2 kávéskanál zsemlemorzsa
Sós vízben megfõzzük a tésztát. Kevés olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, készre fõzzük. A lisztbõl és 2 ek. olajból világos rántást készítünk, 2 dl tejjel felöntjük és addig fõzzük, míg besûrûsödik. A tûzrõl levéve belekeverjük a reszelt sajt felét, csipetnyi sót, 1 tojássárgáját és félretesszük az elkészült mártást. Összekeverjük a húst a makarónival. Összekeverünk 1 dl tejet 1 tojással és 1 tojásfehérje felvert habjával, valamint a maradék reszelt sajttal. Ezt szintén a makarónis húshoz keverjük, és az egészet tûzálló tálba tesszük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és ráöntjük a korábban elkészített sajtos mártást. Elõmelegített sütõbe tesszük, és 40 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
A marhalábszárról eltávolítjuk a hártyákat, a túlzottan kemény inakat és a felesleges faggyút. Az így előkészített húst 5-6 centis darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy lábasban olaja...
Elkészítési idő: 40 perc+1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. 2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes♥A HÚS ELKÉSZÍTÉSE 1. A húst alaposan lehártyázzuk. 2. Elkészítjük a páclevet: a répákat és a hagymát karikára vágjuk, és 5 dl sós vízben félpuhára főzzük őket a fűszerekkel együ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűforrázott glaszírozott mirigy csalánmártás csalánpesto csalánropogós gnocchi Olivaolajon répa, hagyma, angolzellert pirítani kezdjük, babérlevéllel és egész borssal ízesítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű