1 közepes nagyságú fehérhagyma, apróra kockákra vágva
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
0,5 kg darált marhahús
1 tojás
1 tojásfehérje
½ csésze darált lenmag
1 evőkanál friss kakukkfű, apróra vágva
½ adag reszelt édesburgonya
1 citrom leve
½ teáskanál só
egy csipetnyi citromos bors
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
Pirítsd meg a hagymát 3-4 percig egy közepes méretű serpenyőben, hogy megpuhuljon. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd őket össze 1 percen át.
A többi hozzávalót tedd egy nagyobb tálba és alaposan keverd őket össze a kezeddel.
Formázz a keverékből tetszőleges méretű golyókat és helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd 15 percig.
5 centi vastagságúra szeletelt lábszárakat vásároljunk. A tisztított lábszárakat először forró serpenyőben az olívaolajon, mindkét oldalukon megpirítjuk. Ez után tepsibe helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A marha hátszínt szálirányra merőlegesen felszeleteljük vékony csíkokra. A felforrósított wokba tesszük először az apróra vágott gyömbért, fokhagymát és a chilipapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pacalt nagyon alaposan megtisztítom, mindenhonnan leszedem a faggyút,ujjnyi csíkokra vágom, hideg gyengén ecetes vízben átmosom. Aztán sós, babérleveles vízben megabárolom.Ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoltam, majd alaposan bekentem mustár és olaj keverékével. Egy egész napra hűtőbe tettem lefedve pácolódni. Másnap mozsárban durvára törtem színes borsot és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz