1 közepes nagyságú fehérhagyma, apróra kockákra vágva
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
0,5 kg darált marhahús
1 tojás
1 tojásfehérje
½ csésze darált lenmag
1 evőkanál friss kakukkfű, apróra vágva
½ adag reszelt édesburgonya
1 citrom leve
½ teáskanál só
egy csipetnyi citromos bors
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
Pirítsd meg a hagymát 3-4 percig egy közepes méretű serpenyőben, hogy megpuhuljon. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd őket össze 1 percen át.
A többi hozzávalót tedd egy nagyobb tálba és alaposan keverd őket össze a kezeddel.
Formázz a keverékből tetszőleges méretű golyókat és helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd 15 percig.
a hús befűszerezzük és megpároljuk puhára A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, , majd meghintjük az átszitált liszttel. Lassan felöntjük a vízzel, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A paprika masszához egy késes aprítógépe tesszük a leforrázott száraz paprikát és kevés vízzel pépes állagúra dolgozzuk. 2. Egy edényt felforrósítunk, beledobjuk a húst, jól le...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban kisütjük, azután vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. 2. Amikor már szép rozsdabarna és jó puha, rá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni. Vizes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű