Családireceptkönyv.hu

Svéd marha hátszín (Skomakarlåda)


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 3 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ KRUMPLIPÜRÉ :
500 g burgonya
200 g vaj
1 dl tejszín
1 dl tej
♥ HÚS:
4 szelet marhahátszín - kb 2 cm vastag
2 ek vaj
2 ek étolaj
ízlés szerint durvára őrölt fekete bors
ízlés szerint só
♥ TETEJÉRE:
1 szál póréhagyma
200 g baconszalonna vagy húsos füstölt szalonna
♥ SZÓSZ :
50 g vaj
1 ek (púpozott) kukoricaliszt
2 dl erőteljes száraz vörösbor
1 ek kakukkfű
3 dl tejszín
1 db marhahúsleves kocka

Elkészítés:


♥ Mártás: - süsd át a kukoricalisztet a vajon, majd állandó keverés mellett add hozzá a tejszínt és a vörösbort. Ízesítsd a leveskockával, a kakukkfűvel és forrald fel.
♥ Krumplipüré: Lisztes burgonyából, tejjel, tejszínnel, vajjal és egy csipet sóval készítsd és krumplitörővel törd át, add hozzá a fehér borsot, majd keverd ki a krumplipürét.
♥ Hús: Vágd a baconszalonnát kicsire és a póréhagymát vékonyra.
Süsd ki a szalonnát és a póréhagymát.
Sózd és borsozd a hússzeleteket, majd vajban és egy kevés olajban süsd át őket oldalanként attól függően, hogy véresen - 2-3 perc, közepesen - 3-4 perc, vagy teljesen átsütve - 6-7 perc szereted-e a húst.

Tálaláskor helyezz egy szelet húst egy adag habosra kevert burgonyapürére, öntözd meg a mártással, vagy öntsd vele körbe és szórd meg sült szalonnával és póréhagymával.

Svéd marha hátszín (Skomakarlåda)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos

1. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, szegélyüket bevagdossuk (hogy sütés közben fel ne púposodjanak), folpackkal letakarjuk, és kissé kiverjük. Egyik oldalukat megkenj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marhapörkölt sóskrumplival
Marhapörkölt sóskrumplival

Ez a klasszikus marhapörkölt recept. Ha vízzel készíted, akkor simán csak marhapörkölt, ha a víz mellé vörösbor is kerül bele, akkor pedig vörösboros marhapörkölt. Az alapanyag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sötét marhahús alaplé
Sötét marhahús alaplé

Tepsibe tesszük a marha- vagy borjúhúst, és 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, póréhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Milánói makaróni
Milánói makaróni

A makarónit a szokásos módon megfőzöm, azaz bő sós vízben. A vöröshagymát megtisztítom és nagyon finomra aprítom. A megmosott és letisztított gombát és a főtt sonkát feldarabolom,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk