Családireceptkönyv.hu

Svéd marha hátszín (Skomakarlåda)


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 3 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ KRUMPLIPÜRÉ :
500 g burgonya
200 g vaj
1 dl tejszín
1 dl tej
♥ HÚS:
4 szelet marhahátszín - kb 2 cm vastag
2 ek vaj
2 ek étolaj
ízlés szerint durvára őrölt fekete bors
ízlés szerint só
♥ TETEJÉRE:
1 szál póréhagyma
200 g baconszalonna vagy húsos füstölt szalonna
♥ SZÓSZ :
50 g vaj
1 ek (púpozott) kukoricaliszt
2 dl erőteljes száraz vörösbor
1 ek kakukkfű
3 dl tejszín
1 db marhahúsleves kocka

Elkészítés:


♥ Mártás: - süsd át a kukoricalisztet a vajon, majd állandó keverés mellett add hozzá a tejszínt és a vörösbort. Ízesítsd a leveskockával, a kakukkfűvel és forrald fel.
♥ Krumplipüré: Lisztes burgonyából, tejjel, tejszínnel, vajjal és egy csipet sóval készítsd és krumplitörővel törd át, add hozzá a fehér borsot, majd keverd ki a krumplipürét.
♥ Hús: Vágd a baconszalonnát kicsire és a póréhagymát vékonyra.
Süsd ki a szalonnát és a póréhagymát.
Sózd és borsozd a hússzeleteket, majd vajban és egy kevés olajban süsd át őket oldalanként attól függően, hogy véresen - 2-3 perc, közepesen - 3-4 perc, vagy teljesen átsütve - 6-7 perc szereted-e a húst.

Tálaláskor helyezz egy szelet húst egy adag habosra kevert burgonyapürére, öntözd meg a mártással, vagy öntsd vele körbe és szórd meg sült szalonnával és póréhagymával.

Svéd marha hátszín (Skomakarlåda)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rostélyos - Hagymás rostélyos 2 - OK
Rostélyos - Hagymás rostélyos 2 - OK

1. A rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a széleit átvagdossuk és húsverővel vékonyra kiverjük. 2. Törött borssal meghintjük, leöntjük olajjal és félór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Saftige Kalbstreifen
Saftige Kalbstreifen

Als erstes die Kalbsoberschale kurz abwaschen und trocken tupfen. Nun von der Silberhaut befreien und in feine Streifen schneiden. Nach Belieben mit Pfeffer, Salz und etwas Kokosb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hagymás rostélyos II
Hagymás rostélyos II

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tatár beefsteak magyarosan
Avatar Borbély László Kedvelnék
Tatár beefsteak magyarosan

A bélszínt kétszer ledaráltatjuk a hentessel. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és összekeverjük. Szobahőmérsékleten, vajjal, pirítóssal és ízlés szerinti friss zöldségekkel kí...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk