Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bolognai spagetti


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Sárgarépa 2 db
Vöröshagyma 1 db
Knorr Marhahúsleves-kocka 1 db
Spagetti tészta 50 dkg.
Darabolt paradicsom konzerv 500 gr
Zeller szár 2 db
Sovány darált marhahús 60 dkg.
Szárított oregánó 1 tk.
Fokhagyma 2 gerezd
Parmezán sajt 30 dkg.

Elkészítés:



Vágjuk kisebb kockákra a hagymát, répát és zeller szárat. Vágjuk finomra a fokhagymát. Forrósítsunk föl egy ek margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat. Pirítsuk közepes lángon 3 percig.
Adjuk hozzá a húst és pirítsuk körbe 3 percig. . Adjuk hozzá a KNorr-kockát, a paradicsomot és az oregánót. Hozzuk forrásba, fedjük le egy fedővel, vegyük lejjebb a lángot és pároljuk 30 percig.
Főzzük meg a spagettit a csomagolásán leírtak szerint. Tálaljuk a spagettit a szósszal és reszelt parmezán sajttal.
Jó étvágyat kívánok.

Bolognai spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Terik daging (indonéz marharagu)
Terik daging (indonéz marharagu)

A páb hozzávalóit összekeverjük. A marhahúst 4-5 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük a páclével, berakjuk a serpenyőbe, és összeforraljuk a hozzáadott kókusztejjel. Ezután belerak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rostélyos - Fokhagymás rostélyos - OK
Rostélyos - Fokhagymás rostélyos - OK

1. A szeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban kisütjük, azután vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. 2. Amikor már szép rozsdabarna és jó puha, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros marha recept
Vörösboros marha recept

A hús Felszeleteljük a húsokat ujjnyi vastagságra, én nem szoktam kiklopfolni, de szokás kérdése. Nálunk a férjem azt mondja, nem papírt akar enni :) Besózzuk, meg a mustárral ki...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tibor
Húsos édeskáposzta
Húsos édeskáposzta

Felmelegítjük a lábost, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre dincteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, egy pár percig pirítjuk, majd levessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk