Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Picadillo (Szilágyi Balázstól)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 g darált marhahús
2 ek. olívaolaj
1 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1/2 kaliforniai paprika
1 ek. őrölt római kömény (10 g)
1/4 tk. őrölt fahéj
3 db krumpli (kb. 400 g)
200 ml fehérbor
100 g egész olajbogyó
90 g mazsola

Bors
500 ml passzírozott paradicsom (passata)

Elkészítés:


A picadillo elkészítéséhez először készíts elő mindent: a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a kaliforniai paprikát vágd kisebb kockákra, a krumplit hámozd meg és vágd kockákra.
Pirítsd meg a marhahúst 2 ek. olajon, közepes-magas lángon 6-7 percig. Utána szedd ki egy tányérra, az olajat hagyd a serpenyőben.
Tedd az olajba a felaprított hagymát, és pirítsd 5 percig, amíg üveges nem lesz.
Add hozzá a fokhagymát, ezzel is pirítsd 1 percig.
Add hozzá a felkockázott paprikát, a római köményt, a fahéjt, sózd és borsozd. Pirítsd további 1 percig.
Tedd bele a kockákra vágott krumplit, és időnként kevergetve még mindig pirítsd 5 percig
Add hozzá a félretett húst, és öntsd fel a borral. Főzd 5 percig.
Most add hozzá a passzírozott paradicsomot, valamint a mazsolát. Főzd további 5 percig.
Add hozzá az olajbogyót, és főzd lassú-közepes lángon, amíg teljesen el nem fövi a levét. Ha a krumpli nem puhult meg, akkor öntsd fel vízzel – nekem 2,5 dl-re volt szükség, és még 10 perc főzésre.
A picadillot általában rizzsel vagy sült banánnal tálalják. Szóval tálald párolt rizzsel!

Picadillo (Szilágyi Balázstól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Párolt marhaszelet meggyszósszal
Párolt marhaszelet meggyszósszal

Megtisztítombés felaprítom a zöldségeket, nagyobb darabokra. A fokhagymát gerezdekre szedem és megpucolom. A húst lehártyázom, lemosom, megtörölgetem, majd újnyi vastagra szeletel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Picadillo (Szilágyi Balázstól)
Picadillo (Szilágyi Balázstól)

A picadillo elkészítéséhez először készíts elő mindent: a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a kaliforniai paprikát vágd kisebb kockákra, a krumplit hámozd meg és vágd kockákra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Húsos sült kibbeh (Libanoni)
Húsos sült kibbeh (Libanoni)

Külső réteg: A bulgurt lröntjük 4 dl forró vízzel, és 20 percig állni hagyjuk Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Töltelék: Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd kicsit megkaranel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk