Hozzávalók
Hozzávaló 10 adaghoz:
10 szeletmarharostélyos
250 mlolaj
1 dbnagyobb vöröshagyma
4 gerezdfokhagyma
1 kv. kanáldarált édes fűszerpaprika
1 kv. kanálgyros fűszerkeverék
ízlés szerint só
1 ev. kanálkukoricakeményítő
Köret:
1 kgburgonya
Páchoz: az olajat, zúzott fokhagymát, paprikát, gyros fűszerkeveréket, keményítőt és ízlés szerinti mennyiségű sót alaposan elkeverjük.
A húst kiklopfoljuk, beleforgatjuk a pácba, majd egy edénybe tesszük. A maradék páclét a húsokra öntjük, az edényt letakarjuk és a húst legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a húsok mindkét felét megpirítjuk. Ezt követően egy hőálló edény aljára tesszük a hússzeleteket, erre kerül egy réteg hagyma, újabb réteg pirított hús, újabb réteg hagyma… Ezt addig folytatjuk, míg a hús el nem fogy. Ezután a maradék páclevet és sütőlevet is a húsokra öntjük, majd annyi vízzel felöntjük, hogy a húsokat pont ellepje.
A hőálló tálat alufóliával lefedjük, majd a húsokat 200 fokon puhára főzzük. A sütés közben a nedvesség java része elpárolog, a maradék mártást pedig ízlés szerint keményítővel sűríthetjük.
A pácolt marharostélyost petrezselymes főtt burgonyával és salátával tálaljuk.
1. A szalonna bőrét levágjuk, félretesszük. Felkockázzuk a szalonnát, és bőrrel együtt lobogó vízben 10 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük. Egy nagy vasedényben 1 evők...
Elkészítési idő: 1, 5 óra Nehézség: Könnyű1 Tedd a húst a turmixgépbe a lime héjával és levével. Turmixold simára. Tedd tálba az újhagymával, a chedarral, a chilipaprikával és a korianderrel. Jól dolgozd össze, majd készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKocka hagyma dinsztel Forrón bele a pirospaprika, húst megpörköl 2 dl víz hozzá Bele a fűszerek, fokhagyma, letakarva közepes lángon párol 20 percig Ekkor bele a bor, fedve tov...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOlvasszuk meg a vajat, tegyük a kockára vágott szalonnát, pirítsuk meg. Süssük elő a vastagra szeletelt borjúhúst, majd öntsük fel a fehérborral, adjuk hozzá a felkarikázott pórét...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes