30 dkg marha hátszín
só
napraforgó olaj
A húst legalább fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből. Vágjuk az érlelt hátszínből egy 3-4 cm-es szeletet. A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk meg és olajozzuk be, és az olajat jól masszírozzuk is bele. Egy serpenyőt forrósítsunk fel. Amikor már elég forró, akkor a beolajozott húst tegyük a serpenyőbe. Ha közepesen átsültre készítjük a steaket, akkor 2-3 percig süssük mindkét oldalát, és miközben átfordítjuk, az oldalát is pirítsuk meg. A húst sütés után egy rácsra téve éppen annyi ideig pihentessük, mint ameddig sütöttük. Szinte langyosan tálaljuk, és a legvégén jó minőségű tengeri sóval szórjuk meg.
Ha a steaket véresen szeretjük, akkor 1 perig süssük mindkét oldalát, ha jól átsült steaket készítünk, akkor 5 percig. Ha közepesen átsültre szeretnénk, akkor 2-3 percig.
TEPSIBEN Tepsibe fél dl olaj, bele a panírozott húsok Tetejükre 5 dkg margarint / vajat morzsolni EM 190 fokos sütőben fedés nélkül 30 perc egyik oldal 20 perc másik oldal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágd fel körülbelül négycentis kockákra, majd szórd meg sóval és őrölt borssal. Dobj rá lisztet, és alaposan forgasd össze. Hevíts olajat egy serpenyőben, rakd bele a marhát...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba reszeljük le először a cukkinit, sózzuk be, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Nyomkodjuk át pár perc elteltével, így a felesleges lé távozik belőle. Ekkor reszeljük h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű