menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus pacalpörkölt


Írta:

Elk. idő: 200 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg előfőzött pacal (marha)
160 g sertészsír
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika (nagyobb)
2 evőkanál fűszerpaprika
1 db paradicsom (nagyobb)
50 ml víz
1 evőkanál só
1 teáskanál majoránna
víz

Elkészítés:


Először jól átmossuk az előfőzött pacalt több vízben. Mivel előfőzött - ma már többnyire ilyet kapni -, nem kell abálni. Kb. 3cm x 0,5 cm-es csíkokra vágjuk fel végül az előfőzött pacalt.
Felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát, apróra kockázzuk a paprikát, paradicsomot.
A zsíron üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, és a fokhagymát. Kicsit összepirítjuk.
Egy percre levesszük a hűt alóla, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a paradicsomot, átkeverjük. Fél deci vizet rögtön ráöntünk, és gyorsan összekeverjük, hogy meg ne égjen a fűszerpaprika. Vissza is kapcsolhatjuk a hőt alatta.
Hozzáadjuk az előfőzött pacalt is.
Ezután a só, és a fűszerek is belekerülnek. Felöntjük 4-5 dl vízzel, vagy annyival, amennyi majdnem ellepi.
Fedő alatt 1,5-2 órán át főzzük - ez pacaltól függ. Időnként keverjük át, pótoljuk az elfőtt vizet. Amikor kóstolásra ízlésünknek megfelelően puha a pacal, akkor kész is!
A kész pacalpörköltet főtt burgonyával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Igazi klasszikus pacalpörkölt recept! Szerencsére ma már kapni előfőzött pacalt, ebből gyorsabban lehet elkészíteni a pörköltet, abálni sem szükséges.

Klasszikus pacalpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Borjúkaraj borítékban
Borjúkaraj borítékban

Egy sütőpapírt köralakúra vágok és egy sütőlapra fektetem.Az alaposan megmosott burgonyát héjastól vékony, 5 mm-es szeletekre vágom, meglocsolom kevés olívaolajjal, megsózom és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas marha zsemlegombóccal
Vadas marha zsemlegombóccal

♥A HÚS ELKÉSZÍTÉSE 1. A húst alaposan lehártyázzuk. 2. Elkészítjük a páclevet: a répákat és a hagymát karikára vágjuk, és 5 dl sós vízben félpuhára főzzük őket a fűszerekkel együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burgundi marharagu burgonyalángossal
Burgundi marharagu burgonyalángossal

Elővettem a jó nehéz vaslábasomat és feltettem a tűzre. Levágtam egy szép szelet szalonnát, felkockáztam és egy evőkanál olívaolaj kíséretében a meleg vaslábasba tettem. Lassan kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szilvás-hagymás marokkói marharagu
Szilvás-hagymás marokkói marharagu

Először elkészítjük a fűszeres, hagymás alapot. Olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát. Ha megdinsztelődött, fűszerezzük: pirospaprika, római kömény, koriander, fahéj,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk