menu

Családireceptkönyv.hu

FEHÉRPECSENYE HIDEGEN


Írta:

Adag: 4-6 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(4-6 személyre)

1,5 kg fehérpecsenye egyben

15 dkg füstölt szalonna

40 dkg új fözőhagyma

40 dkg sárgarépa

4-5 dl. száraz vörös bor (ehhez az ételhez a legjobb a kadarka)

só, bors, piros paprika ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:


A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A húsba 2 cm mély "hasadékokat" vágunk és beletesszük a szalonna csíkokat, majd összekötözzük. Megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Mellé tesszük a csíkokra vágott hagymát és sárgarépát. Azt is megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy kis piros paprikával. Felöntjük 4 dl. vörösborral. Lefedjük alufóliával és 200-220 fokos sütőbe tesszük. Kb. 2-2,5 óráig kell sütni, s közben locsolgatni. Ha nagyon párolog a leve öntsünk hozzá még egy fél deci bort és egy fél deci vizet.

Ha megsült (akkor jó, ha a hústű könnyedén beleszalad a húsba), lefedve hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos, vegyük ki a tepsiből, tekerjük be az alufóliába, amivel korábban lefedtük, és tegyük be a hűtőbe. Amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük vékony szeletekre.

Készítsünk hozzá frissen egy nagy adag, vegyes salátát (fejes saláta, kígyóuborka, paradicsom, reszelt sárgarépa, metélőhagyma, vagy finomra vágott újhagyma, só, olíva olaj borecet – s az egész összekeverve) s már kész is az ebéd vagy a vacsora.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kínáljuk hozzá ugyanazt a vörös bort, amit a pároláshoz használtunk. Nagyon finom lesz!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bélszín - Göngyölt marhaszelet
Bélszín - Göngyölt marhaszelet

1. A marhahúst (ha lehet bélszínt, lapockát) kb. 1 cm vastagra szeleteljük, kiklopfoljuk, megszórjuk borssal, pirospaprikával és 1 napig pihentetjük a hűtőben. 2. Bacon szalonn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vadas marha zsemlegombóccal
Vadas marha zsemlegombóccal

♥A HÚS ELKÉSZÍTÉSE 1. A húst alaposan lehártyázzuk. 2. Elkészítjük a páclevet: a répákat és a hagymát karikára vágjuk, és 5 dl sós vízben félpuhára főzzük őket a fűszerekkel együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borjú - Paprikás szelet
Borjú - Paprikás szelet

1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát karikára szeljük, majd széles serpenyőben forró zsírban megpároljuk. 2. Beletesszük a hússzeleteket, mindkét oldaluka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Osso bucco
Osso bucco

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük. lisztbe forgatjuk, és forró olajban körbesütjük 4-5 percig. Ezek után egy lábosba tesszük, megsózzuk és hozzáadjuk az aprószeletekre...

Elkészítési idő: 1 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk