3 borjúlábszár
2 fej vöröshagyma
2 nagyobb sárgarépa
1 fél zeller
4 paradicsom
1 nagy doboz aranyfácán paradicsompüré
2 marék tisztított szeletelt gomba
1 dl olívaolaj
friss fűszerek: rozmaring, kakukkfű
só, bors, babérlevél 1-2 db
fehér bor 1-2 dl
1 narancs
1 citrom
5 centi vastagságúra szeletelt lábszárakat vásároljunk.
A tisztított lábszárakat először forró serpenyőben az olívaolajon, mindkét oldalukon megpirítjuk.
Ez után tepsibe helyezzük őket.
A zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben, a forró olívaolajra dobjuk a hagymát, majd kis idő után a sárgarépát és a zellert is. Öt percig erős lángon fedő alatt pároljuk.
Ha már kicsit puhultak a zöldségek rádobjuk a gombát, a finomra vágott friss fűszereket, és a kockázott paradicsomot, valamint a paradicsompürét, végül a narancs és a citrom levét.
Jól összeforraljuk a zöldségragut, majd a húsokat befedjük vele. Végezetül felöntjük a fehérborral, majd letakarjuk a tepsit és sütőbe toljuk.
Lassan párolódjék, kb 160-180 fokon 2-3 óra hosszát.
Időközben nézzünk rá nehogy a leve elillanjon. Ha kevés a lé vízzel vagy borral pótoljuk.
Ha a hús a csonttól már láthatóan elválik akkor kész.
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a hús és csont együtt maradjanak, mert úgy mutat jól.
A zöldségragut tálalhatjuk turmixolva, de turmixolás nélkül is.
PALEO
Nem ez a kép való ide, de ez is ossobucco
A fenti recept tepsiben készülz
A rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleit bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalán megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edényben, amiben a ragut majd elkészítjük, a császárszalonna kockákat kisütjük, kicsit meg is piríthatjuk. Eközben a marhahús kockákat finoman belisztezzük, és egy felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pácoljuk be mustárral, majd bő olajjal locsoljuk meg és tegyük hűtőbe 1-2 óra hosszára. A hagymát pucoljuk meg, szeljünk vastag szelet kari...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesOlvasszuk meg a vajat, tegyük a kockára vágott szalonnát, pirítsuk meg. Süssük elő a vastagra szeletelt borjúhúst, majd öntsük fel a fehérborral, adjuk hozzá a felkarikázott pórét...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes