Családireceptkönyv.hu

Miccs recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 kg marhahús (ha lehet, akkor a nyak)
0.5 kg sertéshús (vagy juhhús)
3 tk borsikafű (csombor)
3 dkg só
3 fej fokhagyma
10 ml alaplé (húslé (minden kg húshoz, 500 g marha vőlescsontból főzve))
1 tk szódabikarbóna
fekete bors ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés:



A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni.
Vizes kézzel hosszú, kolbász alakú hengerekre formázzuk. (Én kb. 20 cm-esekre szoktam nyújtani és olyan 3 cm átmérőjűre.) Kolbásztöltőt is lehet erre a célra használni.
Legfinomabb, ha szenes grillen sütjük meg, de lehet serpenyőben is, egy kevés olajon.

Trükkök, tippek, praktikák:





Erdélyben eleve lehetetlen nem találkozni akár naponta is ezzel az étellel. Vásárokban, piacokon, pick-nick helyeken.... Mindenhol érzik az illata. Belátom, hogy én is nehezen tudok ellenállni neki. Román eredetű étel, de mindenki előszeretettel fogyasztja, és készíti is. A íze nagyon változó, a hozzávalók adagolása miatt is. Van, aki szegfűborsot vagy köménymagot, akár koriandert adagol...

Miccs recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Húspogácsa - krumplival
Húspogácsa - krumplival

A húspogácsa ebben az esetben majdnem úgy készül, mint a magyar fasírt, csak egy kicsit más a fűszerezése, más az ízvilága. A húst, a zöldségeket, a zsömlét, a fűszereket, a tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Marhahúsleves
Marhahúsleves

Egy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját. Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ágnes
Nagykőrösi pincepörkölt
Nagykőrösi pincepörkölt

Előző este a füstölt tarját megfőzöm, kihűtöm, hűtőbe teszem a másnapi felhasználásig. A levét is elteszem. A marha és pulykahúst külön edényben bepácolom: a húst felkockázom, ola...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk