menu

Családireceptkönyv.hu

Timballo Antico


Írta:

Adag: 5-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


•Raguhoz:
• 30 dkg darált marhahús
• 20 dkg csirkemáj
• 5 dkg füstölt szalonna
• 20 dkg zöldborsó
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 1 dl vörösbor
• 1 evőkanál paradicsompüré
• 3 evőkanál olaj
• ízlés szerint szerecsendió
• ízlés szerint só
• ízlés szerint bors
•Rizshez:
• 50 dkg rizs
• ½ fej vöröshagyma
• 1 dl száraz fehérbor
• 3 dkg zsemlemorzsa
• 5 dkg reszelt parmezán sajt
• 5 dkg vaj
• 10 dl húsleves

Elkészítés:


• A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonnát és csirkemájat nagyobb kockára daraboljuk. A szalonnát egy megfelelő nagyságú serpenyőben megizzasztjuk, és a vöröshagymával együtt aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált marhahúst és gyors keveréssel tovább pirítjuk.
• Amikor a hús elvesztette a színét, beleöntjük a vörösbort, kevés vizet és sóval, őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük. Tovább főzzük és amikor a hús alól kezd elpárologni a lé, ráöntjük a 0,5 dl vízzel felhígított paradicsompürét. (Készíthetjük friss paradicsommal is, ekkor két nagy érett paradicsomot meghámozva és kockára vágva adjunk a húshoz.) Egy órán át zárt lapon forraljuk, időnként egy kis vizet öntsünk alá.
• A májat hozzákeverjük és kb. 3 percig együtt forraljuk. Ezután belekeverjük a zöldborsót – és ha kell – kevés vizet. Melegen, lehetőleg vízfürdőben tartsuk a további készítésig.
• A rizs elkészítése:
• megtisztítjuk és finomra vágjuk a vöröshagymát, 5 dkg vajon sárgára pirítjuk, hozzáadjuk a rizst, néhány percig folyamatosan keverjük, amíg a rizs üveges lesz. Hozzáöntjük a fehérbort és amikor a bort – állandó keverés mellett – a rizs már felvette, felöntjük az 1 liter húslevessel. (A leves mennyisége a rizs minőségétől függ, lehetséges, hogy a rizs csak kevesebb levest bír el.)
• Amikor a rizs félig puha, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a reszelt sajtot. A formát jól kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, a rizs felét betöltjük a formába. A ragu kis részét félretesszük, a többit ráterítjük a rizsre és kanállal egyenletesen eldolgozzuk, majd a rizs másik felével lefedjük.
• A sütőt mérsékelt hőre melegítjük és betesszük a formát. Addig sütjük, míg a teteje aranysárga színű lesz. A sütőből kivéve néhány percig pihentetjük. Ezután egy kerek tálra borítjuk, közepébe helyezzük a maradék ragut. Salátalevéllel, paradicsomszeletekkel díszítve adjuk asztalra.

Trükkök, tippek, praktikák:


A „Timballo” ünnepélyes jellegű étel, elkészítési ideje elég hosszú, a rizs sütéséhez nagyobb középső lyukkal ellátott kuglófforma kell.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros-gombás marharagu tésztával
Mustáros-gombás marharagu tésztával

1. A marhalábszárat az inaktól megtisztítjuk, majd felkockázzuk. 2. Egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés liszttel összeforgatjuk. 3. Egy lábasban kacsazsírt olvaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pincepörkölt bográcsban
Pincepörkölt bográcsban

A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A paprikát, paradicsomot szintén apróra szeleteljük, majd a hagymához adjuk. Ezt a lecsós alapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Marhapörkölt
Marhapörkölt

Kocka hagyma dinsztel Forrón bele a pirospaprika, húst megpörköl 2 dl víz hozzá Bele a fűszerek, fokhagyma, letakarva közepes lángon párol 20 percig Ekkor bele a bor, fedve tov...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Muszaka
Muszaka

A raguval kezdünk: egy lábasban olajat hevítünk, amin megpárolunk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 2 gerezd finomra vágott fokhagymát, tekerünk rajta egyet és jöhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk