1 kg marha hús(lábszár) 3 nagy fej hagyma,1 deci paradicsom, só,
3-4 karikára vágott zöldpaprika,4-5 gerezd fokhagyma,1 kanál zsír,
A vöröshagymát felhevített zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, beletesszük a húst, elkeverjük és lepörköljük. Hogy a paprika meg ne barnuljon és ezáltal színét és zamatát el ne veszítse, csak akkor tesszük bele, ha a húst már lepörköltük. Ezután ráöntjük a paradicsomot, valamint 1--2 deci vizet. Megsózzuk és az összenyomott fokhagymával puhára pároljuk. Fontos, hogy a pörkölt leve jó sűrű legyen, s legalább annyi, hogy a húsdarabkákat majdnem ellepje. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
♥ A húsgombóchoz a hozzávalókat összekeverjük, kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. A masszából diónyi gombócokat formálunk, majd forró, bő olajban kisüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleit bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalán megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.A f...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítés menete: A babot áztasd be egy éjszakára, ez az első lépés, ha ezt megtetted, kész is vagy, mehetsz pihenni. Amikor eleget ázott a bab, tisztítsd meg és vágd fel a zölds...
Elkészítési idő: 2 és fél óra Nehézség: KözepesElőször jól átmossuk az előfőzött pacalt több vízben. Mivel előfőzött - ma már többnyire ilyet kapni -, nem kell abálni. Kb. 3cm x 0,5 cm-es csíkokra vágjuk fel végül az előfőzött...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes