40 dkg marhalábszár,
2 fej vöröshagyma,
2 ek olaj,
1 ek paradicsompüré,
1 ek pirospaprika,
1 mk bors,
1-2 tk ételízesítő vagy só
A meghámozott hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát és a borsot. Ráöntünk 2 evőkanál vizet és paradicsompürét. Addig pirítjuk, amíg a paradicsompüré a zsírjára sül, majd ismét ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatesszük a tűzre.
Rátesszük a közben vékony csíkokra vágott húst. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként pótoljuk kevés forró vízzel. Sűrű, de kevés lének kell maradnia alatta.
Tarhonyával tálaljuk.
Lecsót készítünk. A vöröshagymát apró kockára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt külön tesszük, és ebbe a zsírba elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erős lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát meghámozzuk a Hámozó Késsel, a hagymát apróra vágjuk a Turbó Aprítósegítségével. A húst megmossuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk a Filéző Késsel. Az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit, megpucolom, nagyobb hasábokra vágom és öt percig előfőzöm.A hagymákat félfőre, vékonyan felszeletelem, egy zacskóba lisztet szórok és beledobom a hagymákat. Levegőt fúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű