40 dkg marhalábszár,
2 fej vöröshagyma,
2 ek olaj,
1 ek paradicsompüré,
1 ek pirospaprika,
1 mk bors,
1-2 tk ételízesítő vagy só
A meghámozott hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát és a borsot. Ráöntünk 2 evőkanál vizet és paradicsompürét. Addig pirítjuk, amíg a paradicsompüré a zsírjára sül, majd ismét ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatesszük a tűzre.
Rátesszük a közben vékony csíkokra vágott húst. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként pótoljuk kevés forró vízzel. Sűrű, de kevés lének kell maradnia alatta.
Tarhonyával tálaljuk.
A húsnyárs hozzávalóit alaposan dolgozd össze – aprítógépbe téve pár fordulat után kész is – és vizes kézzel formázz belőle csinos nudlikat, majd húzd nyársra. Grillsütőre hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítjük a chipotle majonézt: a tejföl, a majonéz, 2 lime leve, és a chipotle konzerv egynegyede (ha bátrak vagyunk, a levével, de akkor már elég betyáros lesz) mehet bele egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst a szalonnával együtt ledaráljuk, beledolgozzuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a szódabikarbónát és a szódavizet. Jól összegyúrjuk, 1-2 órát hideg helyen pihentetjük....
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA húshoz hozzáadjuk a két tojást, petrezselymet, a parmezánt, sót, őrölt borsot, morzsát. A fokhagymát zúzzuk össze, és keverjük azt is bele. Jól dolgozzuk össze az egészet. Egy 2...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű