40 dkg marhalábszár,
2 fej vöröshagyma,
2 ek olaj,
1 ek paradicsompüré,
1 ek pirospaprika,
1 mk bors,
1-2 tk ételízesítő vagy só
A meghámozott hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát és a borsot. Ráöntünk 2 evőkanál vizet és paradicsompürét. Addig pirítjuk, amíg a paradicsompüré a zsírjára sül, majd ismét ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatesszük a tűzre.
Rátesszük a közben vékony csíkokra vágott húst. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként pótoljuk kevés forró vízzel. Sűrű, de kevés lének kell maradnia alatta.
Tarhonyával tálaljuk.
A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA marhahúsról levagdosom a hártyát és inakat, csíkokra vágom és ledarálom.A sertéstarját kicsontozom, felcsíkozom, ledarálom. A bárányhúst (oldalas) kicsontozom, lehártyázom, dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 - A sült krumpli körethez a piros burgonyát megmossuk és kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A langyos vizet összekeverjük a cukorral és belehelyezzük 15 percre a krumplit. 2 - Am...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2 liter v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű