személyenként: 14 dkg hátszín, 1 dkg gomba, 1 dkg zöldborsó, 3 dkg kukoricaliszt, 1/ dkg só, 1/ g törött bors, 1 dkg vöröshagyma, 1 dkg apróra vágott füstölt szalonna, 1/2 db zöldpaprika
Ízesített puliszkát főzünk. A kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, belepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, apróra vágott gombát és az apróra vágott zöldpaprikát. Fűszerezzük, majd összekeverjük a megfőtt puliszkával.
A kivert és gyengén megsózott hátszínszeletre tesszük, egyenletesen eligazítjuk, majd összetekerjük. Az így kapott hústekercset alufóliába göngyöljük úgy, hogy a végei is zártak legyenek. Közepes hőmérsékletű sütőben(170 fok) 60 percig pároljuk. Tálalásnál eltávolítjuk az alufóliát, és a hústekercset rézsútosan felszeleteljük.
A puliszkás tölteléket olyan töltelékkel is helyettesíthetjük, mint a töltött csirke tölteléke. Ekkor Kövesdi töltött felsál a neve.
A hagymát megdinsztelem olajon, majd hozzáadom a felkockázott húst. Megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel. Adok hozzá egy-két kanál paradicsomsűrítményt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA kockázott szalonnát zsírjára sütjöm, majd szűrőkanállal kiszedem és félreteszem. A húst kockákra vágom és a forró szalonnazsírban addig piríom, amíg kéreg képződik rajta. A már...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA raguval kezdünk: egy lábasban olajat hevítünk, amin megpárolunk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 2 gerezd finomra vágott fokhagymát, tekerünk rajta egyet és jöhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágd fel körülbelül négycentis kockákra, majd szórd meg sóval és őrölt borssal. Dobj rá lisztet, és alaposan forgasd össze. Hevíts olajat egy serpenyőben, rakd bele a marhát...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: Könnyű