menu

Családireceptkönyv.hu

Ormánsági (Kövesdi) töltött felsál


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


személyenként: 14 dkg hátszín, 1 dkg gomba, 1 dkg zöldborsó, 3 dkg kukoricaliszt, 1/ dkg só, 1/ g törött bors, 1 dkg vöröshagyma, 1 dkg apróra vágott füstölt szalonna, 1/2 db zöldpaprika

Elkészítés:


Ízesített puliszkát főzünk. A kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, belepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, apróra vágott gombát és az apróra vágott zöldpaprikát. Fűszerezzük, majd összekeverjük a megfőtt puliszkával.
A kivert és gyengén megsózott hátszínszeletre tesszük, egyenletesen eligazítjuk, majd összetekerjük. Az így kapott hústekercset alufóliába göngyöljük úgy, hogy a végei is zártak legyenek. Közepes hőmérsékletű sütőben(170 fok) 60 percig pároljuk. Tálalásnál eltávolítjuk az alufóliát, és a hústekercset rézsútosan felszeleteljük.
A puliszkás tölteléket olyan töltelékkel is helyettesíthetjük, mint a töltött csirke tölteléke. Ekkor Kövesdi töltött felsál a neve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Petőfi rostályos burgonyafánkkal
Petőfi rostályos burgonyafánkkal

A marhahús széleit bevagdosom, majd kicsit kiverem, sózom, borsozom, mustárral megkenem, beleteszem egy zárható edénybe, és öntök rá olajat, úgy hogy betakarja. Hűtőbe teszem éjsza...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sörben sült marhahús
Sörben sült marhahús

A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és bel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Rostélyos - Párolt hagymás rostélyos
Rostélyos - Párolt hagymás rostélyos

1. A rostélyos szeleteket kiveregetjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és kb. 1 dl olajban, erős tűzön a szeletek mindkét oldalát elősütjük. 2. A húsokat kiszedjük, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lábszár - Zöldborsós marhaszelet
Lábszár - Zöldborsós marhaszelet

1. A hússzeletekre mustár, só, fokhagyma, bors keverékét kenjük és így pácoljuk egy éjszakát. 2. Másnap karikára vágjuk a vöröshagymát, és megforgatjuk rajta a húst, fehéredési...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk