85 dkg marhahús, (bélszín, vagy fehér pecsenye) kétszer ledarálva
2 db tojás sárgája
4 gerezd fokhagyma
2 db hagyma (közepes)
2-3 teáskanál bors
2 teáskanál só
4 teáskanál paprika
6 teáskanál vajkrém
6 teáskanál mustár
6 teáskanál ketchup
Pácolás, bekeverés előtt 3-4 nappal.
Javasolt pác: só, hagyma, szemes bors, babérlevél, mustár, olaj. Az olaj a húst lepje el.
Nálunk nagyon nagy kedvenc a marhahúsleves, mert akár két fogásos ebédet is varázsolhatunk belőle. Bármilyen finom szósszal, és egy kis burgonyával tálalhatjuk a benne főtt marhahú...
Elkészítési idő: 2 és fél óra Nehézség: KönnyűA húst és a fehér szalonnát apróra ledaráljuk. Ezután bot mixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a sót és a borsot, mellyel jól összedolgozzuk. A fokhagymát összetörjük és beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A zöldséget, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, felszeleteljük, a hússzeletek hártyával borított szegélyét 3-4 helyen beva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHa nem kapunk zsíros marhahúst, akkor daráljunk a húshoz egy kis szalonnát, kb 6: 1 arányban. A darált húsból készítsünk 12-13 dkg-os pogácsákat, ezek lehetnek kisebb átmérőjű és v...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz