Töltött hagyma
4 db édes hagyma [óriás fehér]
8 szelet bacon
töltelékhez;
2 ek vaj
2 g fokhagyma
2 db zsemle
1 db tojás
só,bors,zsálya,kakukkfű,petrezselyemzöld
Rokfortos bélszín;
4 szelet bélszín[ 175–250g/szelet]
3 szál újhagyma v. póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
10 dkg rokfort sajt
1 cs petrezselyemzöld
5 ek vaj
2 ek olívaolaj
Só,bors
Zellerpüré:
1 nagy fej zellergumó
10 g fokhagyma
1,5 dl tejszín
Só, bors
Töltött hagyma;
A megtisztított hagymákat vágjuk ketté, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe náhány percre. Szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe, majd ha kihült, csepegtessük le.a középső részét vegyük ki, úgy, hogy kb. három rétegnyi levél maradjon benne.tegyük egy kivajazotttűzálló edénybe.
A töltelékhez forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a zúzott fokhagymát, és egy percig dinszteljük. Utána adjuk hozzá az összevágott zellerlevelet, almát. Sóval, őrölt borssal, zsályával, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kihűlt, keverjük össze a beáztatott zsemlékkel és a tojással. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a hagymákat, majd tekerjük be szalonnával. Forró sütőben 25–30 percig sütjük
Rokfortos bélszín;
A bélszín szeleteket durvára darált borssal szórjuk meg, majd olívaolajjal kenjük be mindkét oldalát és fél napra tegyük be hűtőbe, hogy az ízek átjárják. Egy ek vajon az összevágott hagymát diszteljük le, majd öntsünk rá bort, ésaddig forraljuk, mig a bor fele el nem párolog.állandó. Kevergetés mellett tegyük bele az apró darabokra tördelt hideg vajat és a sajtot is. Forraljuk lassú lángon,míg sima mártás szerű nem lesz.sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. A bélszínszeleteket tegyük felhevített serpenyőbe, majd közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat
3-3 percig ssütjük.(változhat , hogy mennyire átsütve szeretnénk)
Zellerpüré:
A zellergumot vágjuk kis darabokra, tegyük lábasba, tegyük hozzá a fokhagymát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.ízesítsük sóval. Ha megfőtt szűrjük le a főzőlevétől, adjuk hozzá a tejszínt, majd pürésítsük. Sóval, borssal ízesítsük.
1. A lencsét néhány órára beáztatjuk. 2. A hagymát szálasra vágjuk, megdinszteljük a zsírban, hozzáadjuk a kockára, vagy csíkokra vágott húsokat, meghintjük liszttel, majd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé. 2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a leres...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1 A letisztított és lehártyázott bélszínt 4 egyforma szeletre vágjuk, bárddal lelapítjuk úgy, hogy a szeletek kb. 2,5 cm vastagságúak legyenek, megsózzuk és megborsozzuk. 2. Se...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonna bőrét levágjuk, félretesszük. Felkockázzuk a szalonnát, és bőrrel együtt lobogó vízben 10 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük. Egy nagy vasedényben 1 e...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz