1 kg sertés vagy marhacomb
3-2 sárgarépa, fehérrépa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél db zeller
fűszerek - bors, szegfűbors, borókabogyó, babérlevél, mustár, lekvár
1 doboz tejföl és 1 doboz tejszín
A húst egyben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk. Majd egy nagyobb lábasban minden oldalról szépen megpirítjuk. Félretesszük, a visszamaradt olajban lepirítjuk a zöldségeket, amit nem kell felszeletelni, csak ketté vagy 4 részre szétvágni. Hozzáadjuk a hagymákat. Ízesítjük egész borssal, szegfűborssal, ha van borókabogyó, az is mehet pár szem.babérlevéllel. Majd felöntjük vízzel és visszatesszük a husit. Teszünk bele egy kanál mustárt, és most ne lepődj meg, egy kanál szilva, áfonya vagy erdei gyümölcs lekvárt. Én ki nem hagynám :) Most már meg kell várni, hogy a husi megpuhuljon. Akkor a zöldségeket kiszedjük, leturmixoljuk. (ezért kell nagy darabokra hagyni). Visszaöntjük a levet, majd a tejföl-tejszín keveréket kikeverjük étkezési keményítővel, és besűrítjük a vadast. Végül citromlével ízesítjük. A húst kivesszük, felszeleteljük, tálaljuk a mártással és krumpligombóccal, knédlivel. Jó étvágyat.
Ha marhahúsból készül, hosszabb lesz a főzési idő.
1.- Szalonnát zsírjára kisütni 2.- Szalonnát kivenni (ha nem zavarja a családot, akkor maradjon benne) 3.- Az apróra vágott hagymát meg kell fonnyasztani a zsíron 4.- Pirospapri...
Elkészítési idő: 4-6 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 190C fokra. Elkészítjük a darált húsos pogácsákat: összekeverjük a húst a reszelt fokhagymával, a római köménnyel és a fahéjjal, sózzuk, borsozzuk. Kb. 4cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg marhahúst sózás nélkül egészben felteszünk főni annyi hideg vízben, amennyi ellepi. Mellé teszünk kb. 20 dkg egész sárgarépát, 20 dkg egész petrezselyem gyökeret, 1 fej vörös...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmosom, lehártyázom, fokhagymagerezdekkel megtűzdelem. Elkészítem a pácot. Az olajat a mustárral és ízlés szerint a fűszerekkel összekeverem. Egy nagyobb darab folpack alj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű