menu

Családireceptkönyv.hu

Borjúpörkölt Háromszéki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg borjúhús, 3-4 fej hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, só, bors, 1 evőkanál pirospaprika, kevés zsír.

Elkészítés:


1. A zöldségeket megpucoljuk és apró kockára vágjuk; a húst falatnyi nagyságúra daraboljuk.
2. A hagymát üvegesre dinszteljük kevés zsíron, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd együtt addig pároljuk, míg kezd zsírjára sülni.
3. Ezután megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt húst, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, időnként kevés hideg vizet öntve alá.
4. Krumplipürével, párol rizzsel vagy főtt makarónival tálaljuk, mellé kovászos vagy savanyú uborkát adunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tudni!
• A borjúpörkölt készítésénél figyeljünk arra, hogy „ne eresszük hosszú lére”, vagyis mindig csak annyi vizet öntsünk alá, amennyi nem engedi, hogy leragadjon az edény aljára, de pörköljük-pároljuk a húst, ne főzzük.

Borjúpörkölt Háromszéki

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Belga: Carbonade flamande/Stoofvlees
Belga: Carbonade flamande/Stoofvlees

1. A bacont apróra kockázzuk, zsírjára sütjük egy nagyobb lábosban, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron nagy lángon körbepirítjuk a marhakockákat, majd ezeket is kiszedjük. 2. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Milánói makaróni
Milánói makaróni

A makarónit a szokásos módon megfőzöm, azaz bő sós vízben. A vöröshagymát megtisztítom és nagyon finomra aprítom. A megmosott és letisztított gombát és a főtt sonkát feldarabolom,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás-barna sörös marharagu leveles tésztában – vag
Avatar Ivett Kedvelnék
Gombás-barna sörös marharagu leveles tésztában – vag

Először is ragut készítünk. Ehhez a marhahúst kockákra vágjuk, a hagymákat – az apróbbakat – négybe, a nagyobbakat nyolcba. A gombát megmossuk, majd nem túl vékony szeletekre vágju...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Péter
Hamburger-húspogácsa
Hamburger-húspogácsa

Ha nem kapunk zsíros marhahúst, akkor daráljunk a húshoz egy kis szalonnát, kb 6: 1 arányban. A darált húsból készítsünk 12-13 dkg-os pogácsákat, ezek lehetnek kisebb átmérőjű és v...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk