1 kg marha hús
4 afrikai “star” maggi
2 fej hagyma
1 tk curry
1 tk fokhagymapor
1 tk kakukkfű
1 db paradicsom
1 db kisebb kápia paprika
2 db habanero
Vágd fel a húst nagyobb kockákra, majd adj hozzá 3 star maggit, egy fej hagymát, curryt, fokhagymaport és a kakukkfüvet. Minimum egy fél órát álljon a hűtőben, de én szeretek neki időt adni így egy éjszakára szoktam bent hagyni.
Víz nélkül elkezdem főzni, majd ha puhára főtt a sütőbe teszem grillrácsra és kb. 180 C fokon hagyom, hogy kicsit sötétebb színt kapjon és kérge legyen a húsnak.
Nagyon apróra vágom a paradicsomot a kápiát és a habanerót, s kevés olajon jól megsütöm. Szórók bele egy star maggit és a végén hozzáadom a nagyobb darabokra vágott hagymát. Majd a husit is hozzákeverem pár percig összesütöm őket és kész is.
A rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleit bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalán megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.A f...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű