Családireceptkönyv.hu

Vörösboros marhapörkölt


Írta:

Elk. idő: 2-2,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 kg marhahús,
3 fej vöröshagyma,
3 db.zöldpaprika,,
2 db paradicsom,
4-5 gerezd fokhagyma,
3 dl.vörösbor,
6 evőkanál zsír,
6 evőkanál édes fűszerpaprika,
30 dkg.füstölt szalonna,
só,
bors,
kömény.




Elkészítés:



A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk.
A tűzről levéve mehet bele a fűszerpaprika, majd öntsük fel kevés húsalaplével vagy vízzel. Pirítsuk zsírjára.
A húst vágjuk kockákra majd adjuk a pörköltalaphoz. Fűszerezzük só, bors, kömény, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a vörösborral.
Szakaszosan pároljuk fedő alatt, mindig csak kevés folyadékot adjunk a húshoz, így alakul ki a jóízű, sűrű pörköltszaft. Köret tetszés szerint, én ma apró galuskát szaggattam hozzá.
Jó étvágyat kívánok!

Vörösboros marhapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marhapörkölt galuskával
Marhapörkölt galuskával

A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....

Elkészítési idő: 2,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Hunyadi rostélyos
Hunyadi rostélyos

1 kg marhafelsál szeleteket kiverve sózva töltünk: 4 dkg zsírba keverünk 4 tojás sárgát hozzáadva 20 dkg sós vízben kifőtt makarónit 20 dkg apróra vágott sonkát 2 kanál tejfelt, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás borsos marhaszelet Mamitól
Hagymás borsos marhaszelet Mamitól

Este fogunk a hús előkészítéséhez. A húst szép szeletekre vágjuk, a hagymákat félbe vágjuk, majd felkarikázzuk. Nem kell kockákra, csak szálasra vágni. Egy ételdobozban lerakunk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Ököruszály leves
Ököruszály leves

A marhafarok kétharmadát a sárgarépával és a fehérrépával egy tepsibe tettem, meglocsoltam kevés olajjal, átforgattam benne a húsokat és a zöldségeket is, majd megsóztam és 30 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk