Családireceptkönyv.hu

Vörösboros marhapörkölt


Írta:

Elk. idő: 2-2,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 kg marhahús,
3 fej vöröshagyma,
3 db.zöldpaprika,,
2 db paradicsom,
4-5 gerezd fokhagyma,
3 dl.vörösbor,
6 evőkanál zsír,
6 evőkanál édes fűszerpaprika,
30 dkg.füstölt szalonna,
só,
bors,
kömény.




Elkészítés:



A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk.
A tűzről levéve mehet bele a fűszerpaprika, majd öntsük fel kevés húsalaplével vagy vízzel. Pirítsuk zsírjára.
A húst vágjuk kockákra majd adjuk a pörköltalaphoz. Fűszerezzük só, bors, kömény, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a vörösborral.
Szakaszosan pároljuk fedő alatt, mindig csak kevés folyadékot adjunk a húshoz, így alakul ki a jóízű, sűrű pörköltszaft. Köret tetszés szerint, én ma apró galuskát szaggattam hozzá.
Jó étvágyat kívánok!

Vörösboros marhapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Marha lapocka receptek
Marha lapocka receptek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Húsos édeskáposzta
Húsos édeskáposzta

Felmelegítjük a lábost, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre dincteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, egy pár percig pirítjuk, majd levessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sült spagetti marhahússal
Sült spagetti marhahússal

A hagymát félkarikára vágjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott répát, és pici sóval ízesítjük. Az egészet lepirítjuk egy kevés olajon. A paprikákat is felcsíkozzuk, és beletesszük. Kic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veronika
Amerika: Texas Chili
Amerika: Texas Chili

1. A paprika masszához egy késes aprítógépe tesszük a leforrázott száraz paprikát és kevés vízzel pépes állagúra dolgozzuk. 2. Egy edényt felforrósítunk, beledobjuk a húst, jól le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk