menu

Családireceptkönyv.hu

HAGYMÁS ROSTÉLYOS


Írta:

Elk. idő: 45 perc+1 éj.
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet rostélyos vagy hátszín
3 evőkanálnyi mustár
4 fej közepes vöröshagyma
15 dkg liszt
só, frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés:


A húsokat tisztítsd meg, majd a kedvenc klopfolóddal finoman ütögesd meg, ne verd szét, csak annyi kell, hogy a rostok lazuljanak kissé. Öt-hat evőkanál olajat keverj össze a mustárral, majd ezzel kend be a szeleteket, aztán egy dobozban tedd őket a hűtőbe legalább egy éjszakára, az se baj, ha akár két-három napig tudnak pácolódni. Amikor letelt a pácolásra szánt idő, a szeleteket sózd és borsozd meg, majd egyik felüket mártsd lisztbe, és pár evőkanálnyi forró olajban pirítsd meg mindkét oldalukat.
Ha ezzel kész vagy, és szépen megpirultak, szedd ki őket egy tálra, és fedd le alufóliával. A hagymát karikázd fel, forgasd meg alaposan lisztben, majd süsd ki az olajban, ügyelve, hogy ne égjen oda. Ha ez is kész van, halmozd a húsra, és már fogyaszthatod is a hagymás rostélyost.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos

A krumplit, megpucolom, nagyobb hasábokra vágom és öt percig előfőzöm.A hagymákat félfőre, vékonyan felszeletelem, egy zacskóba lisztet szórok és beledobom a hagymákat. Levegőt fúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhapörkölt sütőben
Marhapörkölt sütőben

Előkészületek: Elkészítem az alaplevet, ha nincs előre elkészítve a mélyhűtőben (ez gyakorlatilag egy zöldséges csontleves/ vagyis apu féle "húsleves" leve). A marha lábszárhús k...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Vadasmarha pirított zsemlegombóccal
Vadasmarha pirított zsemlegombóccal

A húst szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát megkenjük mustárral. 1,5 liter forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, a babérlevelet, a borókát és a borsot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Tatár beefsteak
Tatár beefsteak

A marhabélszínt egy éles késsel darált hús finomságúra aprítjuk. (Ha nem akarunk vesződni, nyugodtan le is darálhatjuk.) A shallot hagymát finomra vágjuk, és egy nagy csipet sóval...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk