Családireceptkönyv.hu

HAGYMÁS ROSTÉLYOS


Írta:

Elk. idő: 45 perc+1 éj.
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet rostélyos vagy hátszín
3 evőkanálnyi mustár
4 fej közepes vöröshagyma
15 dkg liszt
só, frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés:


A húsokat tisztítsd meg, majd a kedvenc klopfolóddal finoman ütögesd meg, ne verd szét, csak annyi kell, hogy a rostok lazuljanak kissé. Öt-hat evőkanál olajat keverj össze a mustárral, majd ezzel kend be a szeleteket, aztán egy dobozban tedd őket a hűtőbe legalább egy éjszakára, az se baj, ha akár két-három napig tudnak pácolódni. Amikor letelt a pácolásra szánt idő, a szeleteket sózd és borsozd meg, majd egyik felüket mártsd lisztbe, és pár evőkanálnyi forró olajban pirítsd meg mindkét oldalukat.
Ha ezzel kész vagy, és szépen megpirultak, szedd ki őket egy tálra, és fedd le alufóliával. A hagymát karikázd fel, forgasd meg alaposan lisztben, majd süsd ki az olajban, ügyelve, hogy ne égjen oda. Ha ez is kész van, halmozd a húsra, és már fogyaszthatod is a hagymás rostélyost.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhapörkölt recept
Marhapörkölt recept

A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk, majd edénybe téve fűszerezzük: sóval, chilivel, kakukkfűvel, rozmaringgal, és állni hagyjuk, míg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres borjúragu
Fűszeres borjúragu

A húst nagyobb darabokra vágjuk és átkenjük olajjal, majd a csilit, a curryt, és a kurkumát, összekeverjük és átkenjük vele. Egy kisebb edénybe tesszük, lefedjük és legalább 3 órán...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vadasmarha zsemlegombóccal
Vadasmarha zsemlegombóccal

Mozsárban, durvára török 1 tk. egész borsot, ½ tk. egész szegfűborsot, és 1 tk. szárított egész borókabogyót.A hússzeleteket egy forró serpenyőben, kanálnyi sertészsíron kisebb ada...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rostélyos - Hagymás rostélyos 1 - OK
Rostélyos - Hagymás rostélyos 1 - OK

1. A rostélyost szeletekre vágjuk és kiverjük. 2. Sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk és forró zsírban pirosra sütjük. 3. A zsírban aranysárgára pirítjuk a vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk