menu

Családireceptkönyv.hu

Marhasült krokettel


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Marhafelsál (pár szelet, a hentesnél így kell kérni)
olaj
koriander
köménymag
babérlevél
paradicsom püré
Piros Arany

hajába főtt krumpli

2 tojás
liszt

Elkészítés:


Pár szelet marhafelsálat kiklopfolok, megsózom. Kicsit pihentetem, majd forró olajban kérgesítem. Ha hús kérgesedett, kiszedem az olajból.
Az olajba teszek koriandert, köménymagot, babérlevelet, paradicsom pürét, Piros Aranyat.

Visszarakom a húst és vizet öntök bele, letakarva párolom. Ha kell pótlom a vizet. Végül maradjon szaftja.

Közben, hajában főtt krumplit készítek. Meghámozom, áttöröm, megsózom. Közepébe 2 tojást ütök és a krumpli harmadrészének megfelelő mennyiségű lisztet teszek hozzá. Kézzel alaposan összegyúrom, majd formázom és kisütöm.


Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes a forró olajba szórt fűszermagokat kissé megpirítani, hogy jobban átvegye az étel az ízüket.

Ha megfőtt a hús, a krokettel együtt fogyasztható, kiváló étel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bélszín - Marhapörkölt
Bélszín - Marhapörkölt

1. Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. 2. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. 3. A húst kockákra vágjuk, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar ERDÉLYI TOKÁNY
ERDÉLYI TOKÁNY

A marhalapockát megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger - Jamie Olivertől
Hamburger - Jamie Olivertől

A sós kekszet konyharuhába tesszük, és jól odavagdossuk az asztalhoz (olyan lazán Jamie-sen), vagy húsklopfolóval odasuhintunk neki. A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a megtört kek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Rumsteak
Rumsteak

A húst megtisztítjuk és úgy szeleteljük fel (merőlegesen a szálirányban), hogy két ujjnyi vastag, tenyérnyi méretű (kb. 20 dkg-os szeletek kapjunk). Ezek után a kés lapjával megütö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk