Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pirított marha hagymával (Hervé Palmieri)


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS:
200 g marhahús
200 g vöröshagyma
1 ek világos szója szósz
1 kk sötét szója szósz
2 ek napraforgó olaj
1/2 kk fekete bors
♥ PÁC:
1 sk fehér bor
1 ek világos szója szósz
1 kk kukorica keményatő
1 kk napraforgó olaj

Elkészítés:


♥ Pácolás
Nagyon vcékony szeletekre vágjuk a húst, majd egy nagyobb tálban elheelyezve adjuk hozzá a szója szósz, afehér bort és az olajat.
Végül hozzáadjuk a kukorica keményítőt és jól elkeverjük.
Frigóban 30 percig pihentetjük.
♥ SÜTÉS:
1 ek olajat forrósítsunk föl egy Wokban cagy egy serpenyőben, adjuk hozzá a húst, keverjük meg jól és egy spatulával válasszuk szét őket. Mikor a hús elkezd színeződni, vegye ki a húst, és tegye félre a maradék olajat. Tegye bele a hagymát, ha szükséges 2 ek vizet, majd a sötét szója szószt. Amikor a hagyma szépen elszíneződött, adjuk hozzá a világos szója szószt is, majd jól keverjük el.
Amikor a hagyma már nagyon puha, adjuk hozzá a húst, keverjük el jól, és süssük tovább még 2 percig.
Adjuk hozzá a borsot és tálaljuk.

Pirított marha hagymával (Hervé Palmieri)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pirított marhacsíkok rizzsel
Pirított marhacsíkok rizzsel

A húst feldaraboljuk: először hosszában, a rostokkal párhuzamosan vágjuk, majd fordítunk egyet rajta, és a rostokkal merőlegesen csíkokat vágunk belőle. Egy tálban összekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dada
Nigériai chilis hús
Nigériai chilis hús

Vágd fel a húst nagyobb kockákra, majd adj hozzá 3 star maggit, egy fej hagymát, curryt, fokhagymaport és a kakukkfüvet. Minimum egy fél órát álljon a hűtőben, de én szeretek neki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Boros marhatokány
Boros marhatokány

A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erős lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburgerhús házilag
Hamburgerhús házilag

A sertéshúst és a marhahúst ledarálom. Majd újra ledarálom a darált húst ekkor a vöröshagymát is beledarálom A fokhagymát kinyomóval áttöröm, hozzáadom. Két egész tojást ütök hozz...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk