Családireceptkönyv.hu

Pirított marha hagymával (Hervé Palmieri)


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS:
200 g marhahús
200 g vöröshagyma
1 ek világos szója szósz
1 kk sötét szója szósz
2 ek napraforgó olaj
1/2 kk fekete bors
♥ PÁC:
1 sk fehér bor
1 ek világos szója szósz
1 kk kukorica keményatő
1 kk napraforgó olaj

Elkészítés:


♥ Pácolás
Nagyon vcékony szeletekre vágjuk a húst, majd egy nagyobb tálban elheelyezve adjuk hozzá a szója szósz, afehér bort és az olajat.
Végül hozzáadjuk a kukorica keményítőt és jól elkeverjük.
Frigóban 30 percig pihentetjük.
♥ SÜTÉS:
1 ek olajat forrósítsunk föl egy Wokban cagy egy serpenyőben, adjuk hozzá a húst, keverjük meg jól és egy spatulával válasszuk szét őket. Mikor a hús elkezd színeződni, vegye ki a húst, és tegye félre a maradék olajat. Tegye bele a hagymát, ha szükséges 2 ek vizet, majd a sötét szója szószt. Amikor a hagyma szépen elszíneződött, adjuk hozzá a világos szója szószt is, majd jól keverjük el.
Amikor a hagyma már nagyon puha, adjuk hozzá a húst, keverjük el jól, és süssük tovább még 2 percig.
Adjuk hozzá a borsot és tálaljuk.

Pirított marha hagymával (Hervé Palmieri)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött borjúszegy
Töltött borjúszegy

Először elkészítjük a tölteléket: a zsemlét apróra vágjuk, egy deci vízben feloldjuk a húsleveskockát, és a zsemlére öntjük. Ha megázott, összemorzsoljuk, összekeverjük a nyers toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Savanyú vetrece
Savanyú vetrece

A zsírban kiolvasztjuk a szalonnát, majd ebben üvegesre futtatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és állandóan keverve zsírjára pirítjuk. A mustár kivételével hozzáadjuk az összes fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csángó gulyás
Csángó gulyás

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon üvegesre sütjük. A húst 2 centis kockákra vágjuk, a hagymára rakjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. A pir...

Elkészítési idő: 2 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk