menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött borjúszegy


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg borjúszegy egy darabban, 1 db tojás, 1 db zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 marhahúsleves-kocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 5 dkg sós mogyoró, só (ízlés szerint).

Elkészítés:


Először elkészítjük a tölteléket: a zsemlét apróra vágjuk, egy deci vízben feloldjuk a húsle-veskockát, és a zsemlére öntjük. Ha megázott, összemorzsoljuk, összekeverjük a nyers to-jással, a finomra darált mogyoróval, a nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott vagy megreszelt vöröshagymával, sóval, borssal. Két evőkanál olajat hozzákeverünk a masz-szához, majd a felszúrt, azaz töltésre előkészített borjúszegybe tömködjük. A nyílást bevarr-juk, és a töltött húst ráfektetjük egy hosszúkás tűzálló tálra vagy tepsire. A maradék olajat beleöntjük két deci vízbe, felforraljuk, majd a forrásban lévő folyadékot ráöntjük a húsra. Megsózzuk és lefedjük, az előmelegített forró sütőben puhára pároljuk. Ha a hús már olyan puha, hogy a villa hegye könnyedén kicsúszik belőle, akkor a fedőt levesszük, és pirosra pirítjuk mindkét oldalát.

Töltött borjúszegy

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Tatár bifsztek
Tatár bifsztek

A húst 2-szer megdarálom, a hagymával "kitisztítom a darálót. Összekeverem az ízesítőkkel. Hűtőben 1-2 órát vagy 1 napot pihentetem, érlelem. Sózni csak kóstolás után szabad, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szin...

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgolyó barnamártással (Sóbors)
Svéd húsgolyó barnamártással (Sóbors)

A kenyérnek vágjuk le a héját, a belét kockázzuk össze. A hagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A lereszelt hagymát – a levével együtt – öntsük a kenyérre, forgassuk vele össze. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk