0,5 kg darált marhahús
6 db sós keksz
2 ek mustár
1 tojás
1 kis csomag petrezselyem
só, bors
olaj
tálaláshoz:
6-7 zsemle
saláta
3 paradicsom
1 lilahagyma
3-4 savanyú uborka
6-7 szelet sajt
1. Húst, összetört kekszet, sót, borsot, tojást, mustárt, petrezselymet összedolgozzuk, 6-7 húspogácsát formálunk belőle.
2. Egyenként megkenjük olajjal a húspogácsa 2 oldalát, grillserpenyőben mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
3. A félbevágott hamburgerzsemléket a serpenyőben megpirítjuk. Összeállítjuk a hamburgert.
1. A húst megmossuk, és 1 1/2 l sós vízben a babérlevéllel, borssal és a köménnyel feltesszük főzni. 2. A forrás után gyenge tűzön kb. 2 órán át pároljuk. 3. Közben a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a széleit átvagdossuk és húsverővel vékonyra kiverjük. 2. Törött borssal meghintjük, leöntjük olajjal és félór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alábbi recepteket úgy állítottuk össze, hogy a borjúhús valamennyi húsrészéből bemutatjuk egy-egy étel elkészítését. https://www.origo.hu/itthon/20010125borjuhusbol.html A b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű