0,5 kg darált marhahús
6 db sós keksz
2 ek mustár
1 tojás
1 kis csomag petrezselyem
só, bors
olaj
tálaláshoz:
6-7 zsemle
saláta
3 paradicsom
1 lilahagyma
3-4 savanyú uborka
6-7 szelet sajt
1. Húst, összetört kekszet, sót, borsot, tojást, mustárt, petrezselymet összedolgozzuk, 6-7 húspogácsát formálunk belőle.
2. Egyenként megkenjük olajjal a húspogácsa 2 oldalát, grillserpenyőben mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
3. A félbevágott hamburgerzsemléket a serpenyőben megpirítjuk. Összeállítjuk a hamburgert.
A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ki. Tegyük egy szalvétára, hogy az olajat felfogja. A húsokat tegyük egy lábasba. A...
Elkészítési idő: 4 óraA burgonyát és a megtisztított hagymát durvára reszeljük. A húst, ecetet, paradicsompürét, tojást és fűszereket hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 1 órára hűtőbe tesszük. Fasírt...
Elkészítési idő:A húst egybe megfőzöm, beleteszem a répát, hagymát, fokhagymát, babérlevelet. Ha megfőtt, kihalászom a répát, összeturmixolom a tejföllel, a mustárral, a citromlével és 2 ek olajon...
Elkészítési idő: 2 óra