..4 szelet rostélyos,só,bors,5 dkg vaj,25 dkg vegyes zöldség,1 db hagyma fűszer paprika,1 evőkanál liszt,1/8 l tejföl,fél citrom.
A rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleit bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalán megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.A finomra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott leveszöldséget ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk, majd paprikával fűszerezzük, liszttel szórjuk és felöntjük egy kis vízzel. Az elősütött rostélyos szeleteket az így kapott mártásba helyezzük, és puhára pároljuk. Ezután az ételt citrommal ízesítjük, majd tejfölt keverünk hozzá és felforraljuk.
1. A fűszerkeverékhez összekeverjük az összes fűszert, a fokhagymát belereszeljük. 2. A fűszeres öntethez a vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és 1-2 percig főzzük kis lá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hagymát félkarikára vágjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott répát, és pici sóval ízesítjük. Az egészet lepirítjuk egy kevés olajon. A paprikákat is felcsíkozzuk, és beletesszük. Kic...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A letisztított és lehártyázott vesepecsenyét 8 egyforma szeletre vágjuk, a szeleteket tenyerünkkel egy kissé lelapítjuk, megsózzuk és megborsozzuk. 2. A megtisztított, megmoso...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, amíg kifehéredik a hús. Sóval...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes