Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgundi marharagu


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús kb 4 cm-es kockákra vágva
3 fej hagyma
3 nagy sárgarépa
egy vastag szelet szalonna
paradicsompüré
fél üveg vörösbor

bors
olaj
2 ek liszt
pár gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
pár ág kakukkfű
1 liter leves (vagy 1 leveskocka vízben feloldva)

Elkészítés:


A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szintén kivesszük ha készt. Ezután a marhahús kockákat pirítjuk le, végül megszórjuk a liszttel, és átforgatjuk. Kevés vízzel felöntjük és felkaparjuk a letapadt részeket.
Mindent egy nagy sütőtálba teszünk, ráöntjük a bort és a levest is, (a folyadék nagyjából lepje el a húst és zöldségeket) beletesszük a fűszereket, kb egy ek. paradicsomsűrítményt, és lefedve a sütőbe toljuk. Addig sütjük amíg a hús omlós lesz (kb 2 óra) közben nem nagyon háborgatjuk, 1-2 szer megkeverjük.
Krumplival, vagy gnocchival tálaljuk.

Burgundi marharagu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

A szalonnáról vágd le a bőrét, majd kockázd fel. Lobogó vízben főzd 10percig, bőrével együtt. Szűrd le és tedd félre. Vegyél elő egy olyan edényt, ami később mehet a sütőbe is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Rostélyos - Párolt hagymás rostélyos - OK
Rostélyos - Párolt hagymás rostélyos - OK

1. A rostélyos szeleteket kiveregetjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és kb. 1 dl olajban, erős tűzön a szeletek mindkét oldalát elősütjük. 2. A húsokat kiszedjük, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Comb - Marhapörkölt 1 - OK
Comb - Marhapörkölt 1 - OK

1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. 2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Eszterházy szelet
Eszterházy szelet

A rostélyosokat gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsiradékon hirtelen elősütjük az előzőleg liszbe forgatott húsokat, és félretesszük. Ebbe a zsírba megpároljuk a hagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk