1 kg marhahús kb 4 cm-es kockákra vágva
3 fej hagyma
3 nagy sárgarépa
egy vastag szelet szalonna
paradicsompüré
fél üveg vörösbor
só
bors
olaj
2 ek liszt
pár gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
pár ág kakukkfű
1 liter leves (vagy 1 leveskocka vízben feloldva)
A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szintén kivesszük ha készt. Ezután a marhahús kockákat pirítjuk le, végül megszórjuk a liszttel, és átforgatjuk. Kevés vízzel felöntjük és felkaparjuk a letapadt részeket.
Mindent egy nagy sütőtálba teszünk, ráöntjük a bort és a levest is, (a folyadék nagyjából lepje el a húst és zöldségeket) beletesszük a fűszereket, kb egy ek. paradicsomsűrítményt, és lefedve a sütőbe toljuk. Addig sütjük amíg a hús omlós lesz (kb 2 óra) közben nem nagyon háborgatjuk, 1-2 szer megkeverjük.
Krumplival, vagy gnocchival tálaljuk.
Tepsibe tesszük a marha- vagy borjúhúst, és 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, póréhagymát...
Elkészítési idő:Fontos. hogy a steak szobahőmérséletű legyen! Sózom, borsozom. Kis olajban nagy lángon 1-1 percig sütöm mindkét oldalát, hogy a rostok bezáródjanak. Utána kis-közepes lángon süt...
Elkészítési idő: 1 óraEgy serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk a szezámmagot, nagyon óvatosan, hogy véletlenül se égjen meg, mert akkor kellemetlen kesernyés íze lesz. Ha szép zsemleszínűre pirult, a...
Elkészítési idő:Sauté the mushrooms in butter until the juices run, then season with salt and pepper and nutmeg. Reserve. Remove the sinews from the livers. Lightly poach the livers in simmering w...
Elkészítési idő: 30 perc