Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pacalpörkölt


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg pacal,2 nagy fej hagyma,2 db zöld paprika,1 db paradicsom, (vagy 3 evőkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom),
,4 evőkanál olaj,5 gerezd fokhagyma,1 evőkanál piros fűszerpaprika,2 szál zeller zöld,1 evőkanál piros fűszerpaprika,1 evőkanál ecet,1 teáskanál liszt,ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.


Elkészítés:


A pacalt többször váltott vízben gondosan megmosom, majd annyi vízbe teszem, amennyi éppen ellepi. A vízbe beleöntöm az ecetet, és legalább fél órán keresztül áztatom benne. Ezután az ecetes vizet leöntöm, a pacalt leöblítem, majd forrásban lévő vízbe dobom. Az újraforrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. Ezután fogok hozzá a tulajdonképpeni étel készítéséhez. Az előfőzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágom. A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a pacalt, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Megsózom és megborsozom. Fedő alatt majdnem puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot és a finomra vágott zeller zöldet. Liszttel elkevert fél dl vízzel besűrítem, és jól kiforralom, közben folytonosan kevergetem. (Aki szereti a csípős ízeket, az fűszerezze cseresznyepaprikával vagy paprikakrémmel.) A már egészen kihűlt ételt adagokra osztom, és a mélyhűtőben lefagyasztom. Miután a pacal készítése elég hosszadalmas, egyszerre nagyobb adagot is érdemes főzni belőle.

Pacalpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Boeuf bourguignonne
Boeuf bourguignonne

A húst 2 cm-es, a megtisztított sárgarépát 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy tálba összekeverjük a szemes borssal, babérlevéllel és a kakukkfűvel és ráöntjük a bort. Egy éjszakára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Steak krumplipogácsával, vargányás mártással
Steak krumplipogácsával, vargányás mártással

Megfőzzük a burgonyát, még melegen összetörjük. Hagyjuk hűlni. Közben nem túl kicsi darabokra felaprítjuk a vargányát, vajat olvasztunk a serpenyőbe, hozzáadunk egy pici olajat, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Stroganoff bélszín
Stroganoff bélszín

Ducik szerint: Vajon, kevés olíván, bőven karikára vágott hagymát és vegyesen laska és csiperkegombát dinsztelünk, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kk cukorból, 2 kk mustárból, fél dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Marhahúsleves
Marhahúsleves

Nálunk nagyon nagy kedvenc a marhahúsleves, mert akár két fogásos ebédet is varázsolhatunk belőle. Bármilyen finom szósszal, és egy kis burgonyával tálalhatjuk a benne főtt marhahú...

Elkészítési idő: 2 és fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk