1 kg marhahús (lábszár, )
majoránna
só, bors, vegeta, pirospaprika
1-2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 db paradicsom
A húst csíkokra vágom, a hagymát felszeletelem, forró zsírban lepirítom, majd a húst rádobom. Lepirítom, majd befűszerezem.
Összeforralom, ha kell, egy pici vizet öntök alá, ráteszem a felkockázott paradicsomot, a fokhagymát és kevergetve, fedő alatt készre pirítom.
Kockára vágott sült krumplival tálalom.
A húst forró olajon kérgesre sütjük,majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk,majd a citromhéjat és a hagymát aprítva mellé dobjuk. A sárgarépa félbevágva kerül a lábasba a hús mell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször legalább/ négyszer, ötször/ ismételjük mindaddig, amíg teljesen szag...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesOlajon kipattogtatok egy teáskanálnyi köménymagot. Majd ráteszem a nagyobb kockára vágott hagymát. Megdinsztelem, és belerakom a húst. Kevergetem, amíg pirulni kezd, majd megszórom...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű1. A tojásokat gyöngyöző vízben 6 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vizet öntünk rá, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan megpucoljuk őket. 2. A darált húst egy tálban össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű