menu

Családireceptkönyv.hu

Sült marhahús meggyszósszal


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg marhahús (bélszín)
só, bors
2-3 evőkanál olaj
A szószhoz
60 dkg kimagozott meggy (lehet fagyasztott is)
2 evőkanál cukor
3,5 dkg forralt bor fűszerkeverék
2,5 dl tejszín
1 evőkanál liszt

A pirított darához
20 dkg búzadara
4 dl víz

Elkészítés:


Szeletekre vágjuk, majd kiveregetjük a húst. Sóval és törött borssal ízesítjük, azután mindkét oldalát átsütjük forró olajban.

Közepes lángon addig főzzük a kimagozott meggyet a cukorral, a forralt bor fűszerkeverékkel és csipet sóval, amíg levet nem ereszt. Ekkor simára keverjük a lisztet
a tejszínnel, azután kevés forró meggylével, és behabarjuk vele a mártást. Jól kiforraljuk.

Szárazon világosbarnára pirítjuk a sózott darát. (Vigyázzunk, nehogy megégjen és megkeseredjen!) Felöntjük a vízzel, és a tűzhelyről levéve duzzadni hagyjuk.

A tányéron egymás mellé rendezzük a húst, a meggyszószt és a pirított darát.

Sült marhahús meggyszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Svéd marha hátszín (Skomakarlåda)
Svéd marha hátszín (Skomakarlåda)

♥ Mártás: - süsd át a kukoricalisztet a vajon, majd állandó keverés mellett add hozzá a tejszínt és a vörösbort. Ízesítsd a leveskockával, a kakukkfűvel és forrald fel. ♥ Krumpli...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Comb - Marhapörkölt
Comb - Marhapörkölt

1. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, a megforrósított zsiradékban megpirítjuk. 2. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst és megforgatjuk, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Rumpstake Veresi Asszony Módra
Rumpstake Veresi Asszony Módra

Az olajbol, a durvára tört borsból mustárral és fokhagymával pávot készítek. A husokat jó bedörzsölöm vele, majd zacskóba rakom és vákumozós fólia hegesztővel bezárom őket 3 napra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Izgara köfte - marhahúsos fasírt
Izgara köfte - marhahúsos fasírt

A 2 szelet szikkadt kenyeret a héjától megfosztjuk, egy tál vízbe beáztatjuk, majd áztatás után jól kinyomkodjuk. Az 1 fej hagymát lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, a ke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk