80 dkg marhafelsál, 25 dkg sovány, darált marhahús, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, törött bors, 3 borókabogyó, 1 dl olaj, 1 dl vörösbor, 1 teáskanál mustár.
A 4 szeletre vágott húst kiverjük és megsózzuk. A darált húshoz hozzáadunk 1-2 evőkanál tejfölt, sót, borsot, finomra vágott petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, majd rákenjük a hússzeletekre. Mindegyikre egy-egy füstölt szalonna-szeletet teszünk, majd összetekerjük és hústűvel megtűzzük. Serpenyőben olajat hevítünk, és a húst mindkét oldalán hirtelen átsütjük. Kivesszük a hústekercseket, és a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát, valamint a borókabogyókat, és ráöntjük a vörösbort. A húst a serpenyőbe visszatesszük, és fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhul. Tálalás előtt a levét tejföllel összekeverjük, mustárral ízesítjük, és még egyszer felforraljuk.
1. A megforrósított olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, az őrölt pirospaprikával meghintjük és beletesszük a kockára vágott húst, a fokhagymagerezdet és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPáchoz: az olajat, zúzott fokhagymát, paprikát, gyros fűszerkeveréket, keményítőt és ízlés szerinti mennyiségű sót alaposan elkeverjük. A húst kiklopfoljuk, beleforgatjuk a pácba,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát az olajon szép üvegesre pirítjuk. A húst egy tálba helyezzük és az üvegesre pirult, meghűlt hagymát hozzáadjuk. Majd következőleg 1 tojást, sót, borsot, petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst (egy darabban) a hagymával (nem kell meghámozni) és a fűszerekkel 5 liter vízzel egy nagy lábasban feltesszük főni. Először felforraljuk, utána visszavesszük a hőfokot, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű