Hozzávalók:
2 szelet fehérpecsenye (szeletenkét kb. 25 dkg)
1-2 ek. kókuszzsír
só
Mártáshoz:
2 tk. durvára őrölt bors
1 púp. tk. dijoni mustár
kb. fél dl szűrt víz
kb. 1 dl kókusztejszín
Saláta:
1/4 fej jégsaláta
1 db narancs
A serpenyőt feltesszük a tűzre, s ha már jó forró,
1-2 ek. kókuszzsírt teszünk bele.
Ha az is jó forró, beletesszük a húst,
magas lángon 5-5 percig sütjük.
Félretesszük, s a sóval csak most, sütés után szórjuk meg.
Mártás:
A húsból visszamaradt zsíradékra (ha kevés, még adjunk hozzá)
szórjuk a borsot, mustárt, vizet és kókusztejszínt adunk hozzá,
s összeforraljuk.
Saláta:
A salátát apróra vágjuk vagy tépkedjük, a narancsot apróra vágjuk, összekeverjük.
1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát karikára szeljük, majd széles serpenyőben forró zsírban megpároljuk. 2. Beletesszük a hússzeleteket, mindkét oldaluka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst ujjnyi szeletekre vágom, sózom, borsozom, megkenem mustárral, tálba teszem, soronként, hogy mindenhol érje, megöntözöm olívaolajjal, a végén lepje el. Hűtőben érlelem pár na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst forró olajon kérgesre sütjük,majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk,majd a citromhéjat és a hagymát aprítva mellé dobjuk. A sárgarépa félbevágva kerül a lábasba a hús mell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt csülköt mossuk meg víz alatt, majd tegyük fel főni a szárazbabbal együtt. A főzővízhez adjunk néhány babérlevelet. A marhalábszárt tisztítsuk meg, vágjuk kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű