Családireceptkönyv.hu

Fehérpecsenye borsmártásban narancsos jégsalátával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 szelet fehérpecsenye (szeletenkét kb. 25 dkg)
1-2 ek. kókuszzsír


Mártáshoz:

2 tk. durvára őrölt bors
1 púp. tk. dijoni mustár
kb. fél dl szűrt víz
kb. 1 dl kókusztejszín

Saláta:

1/4 fej jégsaláta
1 db narancs

Elkészítés:


A serpenyőt feltesszük a tűzre, s ha már jó forró,
1-2 ek. kókuszzsírt teszünk bele.
Ha az is jó forró, beletesszük a húst,
magas lángon 5-5 percig sütjük.
Félretesszük, s a sóval csak most, sütés után szórjuk meg.
Mártás:
A húsból visszamaradt zsíradékra (ha kevés, még adjunk hozzá)
szórjuk a borsot, mustárt, vizet és kókusztejszínt adunk hozzá,
s összeforraljuk.

Saláta:

A salátát apróra vágjuk vagy tépkedjük, a narancsot apróra vágjuk, összekeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hátszínszelet mustármártásban
Hátszínszelet mustármártásban

A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Lábszár - Zöldborsós marhaszelet - OK
Lábszár - Zöldborsós marhaszelet - OK

1. A hússzeletekre mustár, só, fokhagyma, bors keverékét kenjük és így pácoljuk egy éjszakát. 2. Másnap karikára vágjuk a vöröshagymát, és megforgatjuk rajta a húst, fehéredési...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bélszín - Borsos tokány - OK
Bélszín - Borsos tokány - OK

1. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Soproni erdészgombóc babsterccel
Soproni erdészgombóc babsterccel

♥ A húsgombóchoz a hozzávalókat összekeverjük, kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. A masszából diónyi gombócokat formálunk, majd forró, bő olajban kisüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk