Hozzávalók:
2 szelet fehérpecsenye (szeletenkét kb. 25 dkg)
1-2 ek. kókuszzsír
só
Mártáshoz:
2 tk. durvára őrölt bors
1 púp. tk. dijoni mustár
kb. fél dl szűrt víz
kb. 1 dl kókusztejszín
Saláta:
1/4 fej jégsaláta
1 db narancs
A serpenyőt feltesszük a tűzre, s ha már jó forró,
1-2 ek. kókuszzsírt teszünk bele.
Ha az is jó forró, beletesszük a húst,
magas lángon 5-5 percig sütjük.
Félretesszük, s a sóval csak most, sütés után szórjuk meg.
Mártás:
A húsból visszamaradt zsíradékra (ha kevés, még adjunk hozzá)
szórjuk a borsot, mustárt, vizet és kókusztejszínt adunk hozzá,
s összeforraljuk.
Saláta:
A salátát apróra vágjuk vagy tépkedjük, a narancsot apróra vágjuk, összekeverjük.
A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. A hússzeletekre mustár, só, fokhagyma, bors keverékét kenjük és így pácoljuk egy éjszakát. 2. Másnap karikára vágjuk a vöröshagymát, és megforgatjuk rajta a húst, fehéredési...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A húsgombóchoz a hozzávalókat összekeverjük, kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. A masszából diónyi gombócokat formálunk, majd forró, bő olajban kisüt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes