Családireceptkönyv.hu

Mustáros marhahús


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


20 gramm liszt
100 gramm Tejföl
2 ek mustár
1 ek torma
2 darab Fokhagyma
200 gramm Vöröshagyma
1 evőkanál Só
1 teáskanál Bors
400 gramm Marhalábszár

Elkészítés:


A húst ami lehet sertés comb, vagy lapocka is, felvágjuk ujjnyi szeletekre.
Bele mártjuk a mustárba, amit lehet ízesíteni, lehet sót, borsot sőt aki szeretné egy csipet tormát is tehet bele. Ne legyen túl vastag a húson lévő mustár.
Hagyjuk pácolódni pár órát, az a legjobb, ha egy napot, több nem kell neki (ha nem akarjuk, nem kell pácolni).
Elősütjük a húsokat, kapjanak kis színt. Mikor mindet meg sütöttük (nem probléma a sötét barnára sült a szósz a lábos alján) kis vizet öntünk rá és melegítve fakanállal kapartba elég hamar feljön ez adja meg igazán a karakteres ízét az ételnek.
Beletesszük a hagymát, lesütjük zsírjára.
Mehet vissza bele a hús, annyi vizet öntünk rá annyit pont NE lepje el.
Lefőzzük, ellenőrizzük a húst, ha nem puha ismételjük (víz, lefőzés)addig amíg puha nem lesz.
Kóstoljuk, ha nem elég ízes ízesítsük. Állaga szósz sűrűségű legyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretnek kiváló hozzá a makaróni, spagetti esetleg zsemlegombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kínai pirított gőzgombóc ötfűszeres-marhahúsos tölte
Kínai pirított gőzgombóc ötfűszeres-marhahúsos tölte

A gőzgombóchoz első lépésben elkészítjük a kelt tésztát. Ehhez a hozzávalókból fényes, feszes tésztát dagasztunk, majd egy órát meleg helyen pihentetjük konyharuhával letakarva. Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Siniya
Siniya

Egy serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk a szezámmagot, nagyon óvatosan, hogy véletlenül se égjen meg, mert akkor kellemetlen kesernyés íze lesz. Ha szép zsemleszínűre pirult, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Marhahúsos rakott karfiol.
Marhahúsos rakott karfiol.

A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk. (Én mirelitet használtam. Leszűrtem, és félretettem.) A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Felvidéki csavart felsál
Felvidéki csavart felsál

A 4 szeletre vágott húst kiverjük és megsózzuk. A darált húshoz hozzáadunk 1-2 evőkanál tejfölt, sót, borsot, finomra vágott petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, majd rákenjük a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk