1 kg marha felsál vagy fehérpecsenye
250 g hagyma (1 nagyobb vagy 2 közepes)
1 ek. zsír vagy olaj
só
bors
1. Szeleteld fel a marhahúst kb. fél cm-es szeletekre, a hagymát vágd fel apróra.
2. A húsokat sózd és borsozd, mindkét oldalukon alaposan.
3. A zsiradékon pirítsd meg a hagymát közepes-nagy lángon, kb. 5 perc alatt. Érdemes nagyobb serpenyőt használni, amiben a hússzeletek majd elférnek.
4. Vedd fel a lángot magasra, és tedd bele a marhahús szeleteket. Pirítsd egyik oldalukon 3-4 percig.
5. Fordítsd meg a húsokat, fedd le a serpenyőt egy fedővel vagy alufóliával, és vedd le a lángot takarékra.
6. A hagymás marhaszelet innentől a saját levében párolódik. A hústól függ, de általában 1 óra alatt kész van. Fél óra után fordítsd meg egyszer a szeleteket. Mindenképp ellenőrizd, hogy elég puha-e, illetve ha szükséges, egy nagyon kevés vizet önts alá időnként.
7. Tálald a marhaszeleteket rizzsel, kuszkusszal, és locsolj rá a hagymás szószból is.
a hús befűszerezzük és megpároljuk puhára A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, , majd meghintjük az átszitált liszttel. Lassan felöntjük a vízzel, h...
Elkészítési idő:Előkészületek: A nulladik lépés, hogy sosem hűtőhidegen sütjük a steaket. Kivesszük a hűtőből és megvárjuk, míg el nem éri a konyha hőmérsékletet. Akár két órát is pihenhet a hús...
Elkészítési idő: 20 percOlajon kipattogtatok egy teáskanálnyi köménymagot. Majd ráteszem a nagyobb kockára vágott hagymát. Megdinsztelem, és belerakom a húst. Kevergetem, amíg pirulni kezd, majd megszórom...
Elkészítési idő: 3 óra80 dkg marha combot szeletekre vágtam. Egy nagy lábasban 2 evőkanál zsírt hevítettem és ebben a hús szeleteket mind két oldalról megpirítottam. Utána kiszedtem a zsírból és félre...
Elkészítési idő: