Családireceptkönyv.hu

Marhalábszár pörkölt bográcsban


Írta:

Elk. idő: 6 óra
Adag: 16
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 15 kg darabolt marha lábszár
- 20 dkg füstölt császár szalonna apróra vágva
- 3 kg marha szegy darabolva
- 1,5 kg vöröshagyma apróra vágva
- 2 üveg házi lecsó
- 2 evőkanál sertés zsír
- 3 dl házi piros arany
- 5 evőkanál erős pista
- 3 evőkanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál őrölt kömény
- 1 fej fokhagyma apróra vágva
- 7 dl paradicsomlé
- 4 evőkanál morzsolt majoránna
- 2 evőkanál kakukkfű
- 3 szál rozmaring levél
- 5 evőkanál őrölt piros paprika

Elkészítés:


A marhaszegyet félpuhára főzöm, a szalonnát zsírjára pirítom.
A bográcsot a sertés zsírral kikenem, majd a szegyet alulra teszem.
A marhahús egy részét a tetejére halmozom, ráteszem a pirított szalonnát is, megszórom a hagymával, fokhagymával,fűszerezem, majd ráöntöm az egyik üveg lecsót.
A következő réteggel is így járok el, hozzá adom a lecsót,majd felöntöm annyi vízzel hogy ellepje.
Amikor már legalább egy órája forr, hozzá teszem a piros aranyat, az erős pistát, és a maradék fűszereket is. Az elpárolgott folyadékot, a paradicsomlével pótolom.
Ha a hús megpuhult megszórom a tetejét az őrölt piros paprikával, és kis ideig még párolom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: tamás
GULYÁS LEVES ROMÁSAN
GULYÁS LEVES ROMÁSAN

A vöröshagymát megpucoljuk majd kettévágjuk, felszeleteljük eközben egy lábasban zsíradékot melegítünk majd hozzáadjuk a hagymát üvegesre pirítjuk, amíg pirul felkockázzuk a marha...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pincepörkölt bográcsban
Pincepörkölt bográcsban

A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A paprikát, paradicsomot szintén apróra szeleteljük, majd a hagymához adjuk. Ezt a lecsós alapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Muszaka 3. - padlizsános
Muszaka 3. - padlizsános

A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és fél órára sós, citromos vízbe tesszük. A vajban megpirítjuk a fokhagymát, a vöröshagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hagymás rostélyos II
Hagymás rostélyos II

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk