menu

Családireceptkönyv.hu

Marhalábszár pörkölt bográcsban


Írta:

Elk. idő: 6 óra
Adag: 16
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 15 kg darabolt marha lábszár
- 20 dkg füstölt császár szalonna apróra vágva
- 3 kg marha szegy darabolva
- 1,5 kg vöröshagyma apróra vágva
- 2 üveg házi lecsó
- 2 evőkanál sertés zsír
- 3 dl házi piros arany
- 5 evőkanál erős pista
- 3 evőkanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál őrölt kömény
- 1 fej fokhagyma apróra vágva
- 7 dl paradicsomlé
- 4 evőkanál morzsolt majoránna
- 2 evőkanál kakukkfű
- 3 szál rozmaring levél
- 5 evőkanál őrölt piros paprika

Elkészítés:


A marhaszegyet félpuhára főzöm, a szalonnát zsírjára pirítom.
A bográcsot a sertés zsírral kikenem, majd a szegyet alulra teszem.
A marhahús egy részét a tetejére halmozom, ráteszem a pirított szalonnát is, megszórom a hagymával, fokhagymával,fűszerezem, majd ráöntöm az egyik üveg lecsót.
A következő réteggel is így járok el, hozzá adom a lecsót,majd felöntöm annyi vízzel hogy ellepje.
Amikor már legalább egy órája forr, hozzá teszem a piros aranyat, az erős pistát, és a maradék fűszereket is. Az elpárolgott folyadékot, a paradicsomlével pótolom.
Ha a hús megpuhult megszórom a tetejét az őrölt piros paprikával, és kis ideig még párolom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
PALÓC GULYÁS – ZÖLDBABBAL, SERTÉSLAPOCKÁVAL borjúból
PALÓC GULYÁS – ZÖLDBABBAL, SERTÉSLAPOCKÁVAL borjúból

A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockákra vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Marhapörkölt
Comb - Marhapörkölt

1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. 2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar PINCEPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN
PINCEPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN

Minden igazi bográcsolás részletes receptleírása ott kezdődik, hogy rakj tüzet. Sokan elkövetik a hibát, hogy először felállítják a bográcsot, megrakják alatta a tüzet, és innét va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Borjúkaraj borítékban
Borjúkaraj borítékban

Egy sütőpapírt köralakúra vágok és egy sütőlapra fektetem.Az alaposan megmosott burgonyát héjastól vékony, 5 mm-es szeletekre vágom, meglocsolom kevés olívaolajjal, megsózom és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk