Családireceptkönyv.hu

Vadasmarha


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a vadas marhaszelethez:
1 kg marhalapocka,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, feketebors (őrölt),
1 teáskanál mustár,
2 teáskanál kristálycukor,
2 db babérlevél,
4 nagyobb sárgarépa,
2 nagyobb petrezselyemgyökér,
200 ml tejföl,
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

a burgonyagombóchoz:
1 kg burgonya (megtisztított, hámozott),
30 dkg búzaliszt (BL55),

Elkészítés:


Elkészítés:

A vékonyra szeletelt húsok mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a megtisztított, és karikára vágott répát, zöldséget. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, mustárt, majd beletesszük a húst is. Együtt főzzük kb. 1,5 órát (míg a hús megpuhul). Ha megfőtt a hús, kivesszük a babérlevéllel együtt, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Hozzáadjuk a tejfölt, amibe a lisztet csomómentesre kevertük, és forralunk rajta egyet, visszarakjuk bele a húst.

Burgonyagombóc:
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, bő sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor burgonyanyomóval áttörjük, hagyjuk kihűlni. Sózzuk, adunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy ne ragadjon, összegyúrjuk. (Ez nekem eddig otthon 40-50 dkg volt, most az itt vásárolható burgonyához elég kevesebb is nekem, szóval függ a burgonyától és a liszttől is, hogy mennyi lisztet fog felvenni. Lehet kevesebbet, de lehet többet.) Kezünkkel gombócokat formálunk, (nekem 24 db nem túl nagy gombóc lett) majd forrásban lévő sós vízbe tesszük. Mikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor várunk még 3-5 percet és szűrővel kiszedjük őket.

Vadasmarha

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csángó meccs
Csángó meccs

1. A húst a szalonnával együtt ledaráljuk, beledolgozzuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a szódabikarbónát és a szódavizet. Jól összegyúrjuk, 1-2 órát hideg helyen pihentetjük....

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

A szalonnáról vágd le a bőrét, majd kockázd fel. Lobogó vízben főzd 10percig, bőrével együtt. Szűrd le és tedd félre. Vegyél elő egy olyan edényt, ami később mehet a sütőbe is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csaba
Karácsonyi Wellington bélszín (Gordon Ramsay receptj
Karácsonyi Wellington bélszín (Gordon Ramsay receptj

1. Ismét egy klasszikus étel, egy kis csavarással, mert ügyebár nincs karácsony gesztenye nélkül, így ebbe is csempésztünk néhányat. A bélszínt ha kell lehártyázzuk, majd körös-kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marha pörkölt
Marha pörkölt

A vöröshagymát felhevített zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, beletesszük a húst, elkeverjük és lepörköljük. Hogy a paprika meg ne barnuljon és ezáltal színét és zamatát el ne veszí...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk