menu

Családireceptkönyv.hu

Vadasmarha


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a vadas marhaszelethez:
1 kg marhalapocka,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, feketebors (őrölt),
1 teáskanál mustár,
2 teáskanál kristálycukor,
2 db babérlevél,
4 nagyobb sárgarépa,
2 nagyobb petrezselyemgyökér,
200 ml tejföl,
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

a burgonyagombóchoz:
1 kg burgonya (megtisztított, hámozott),
30 dkg búzaliszt (BL55),

Elkészítés:


Elkészítés:

A vékonyra szeletelt húsok mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a megtisztított, és karikára vágott répát, zöldséget. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, mustárt, majd beletesszük a húst is. Együtt főzzük kb. 1,5 órát (míg a hús megpuhul). Ha megfőtt a hús, kivesszük a babérlevéllel együtt, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Hozzáadjuk a tejfölt, amibe a lisztet csomómentesre kevertük, és forralunk rajta egyet, visszarakjuk bele a húst.

Burgonyagombóc:
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, bő sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor burgonyanyomóval áttörjük, hagyjuk kihűlni. Sózzuk, adunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy ne ragadjon, összegyúrjuk. (Ez nekem eddig otthon 40-50 dkg volt, most az itt vásárolható burgonyához elég kevesebb is nekem, szóval függ a burgonyától és a liszttől is, hogy mennyi lisztet fog felvenni. Lehet kevesebbet, de lehet többet.) Kezünkkel gombócokat formálunk, (nekem 24 db nem túl nagy gombóc lett) majd forrásban lévő sós vízbe tesszük. Mikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor várunk még 3-5 percet és szűrővel kiszedjük őket.

Vadasmarha

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel és egy csipet sóval feltesszük főni. A répát lereszeljük, elkészítjük a zsemlegombócot. A zsemlét da...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Rántott hús
Rántott hús

TEPSIBEN Tepsibe fél dl olaj, bele a panírozott húsok Tetejükre 5 dkg margarint / vajat morzsolni EM 190 fokos sütőben fedés nélkül 30 perc egyik oldal 20 perc másik oldal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Vadas
Vadas

A húst felszeleteljük és elősütjük. Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát ès a felaprított zöldségeket. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzaad...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Nehéz
share
Marhapörkölt
Marhapörkölt

1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. 2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk