- marhahús
- só
- őrölt fekete bors
- 3 evők. olíva olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 6 db sárgarépa
- 1 pohár vörösbor
- rozmaring
- kakukkfű
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A hússzeleteket alaposan dörzsöljük be sóval és feketeborssal.
Az olíva olajban pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát. Ha ezek készen vannak, tegyük hozzá a hússzeleteket is addig, amíg mindkét oldalán ropogósra megpirulnak.
Vegyünk egy tűzálló tálat, tegyük bele először a párolt hagymát és sárgarépát, erre helyezzük rá a hússzeleteket, öntsük rá előbb a pohár vörösbort, majd a húslevest. Adjuk hozzá a friss fűszernövényeket is. Süssük, pároljuk a húst 90 percig a sütőben, de ügyeljünk arra, hogy soha ne száradjon ki a sütés ideje alatt. Locsolgassuk hát folyamatosan, ha kell, pótoljuk az elfőtt levet húslevessel.
A sütés vége felé egy gerezd fokhagymát rá szoktam reszelni a húsra.
A marhahús elkészítésének ez a legjobb módja, egyáltalán nem lesz rágós vagy kemény.
1. A tojásokat gyöngyöző vízben 6 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vizet öntünk rá, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan megpucoljuk őket. 2. A darált húst egy tálban össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket alaposan mossuk meg, mert szilánkos lehet. A fölösleges vizet itassuk le róla. A zöldségeket tisztítsuk meg, a sárgarépát, zellert nagy lyukú reszelőn reszeljük le....
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűPáchoz: az olajat, zúzott fokhagymát, paprikát, gyros fűszerkeveréket, keményítőt és ízlés szerinti mennyiségű sót alaposan elkeverjük. A húst kiklopfoljuk, beleforgatjuk a pácba,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítombés felaprítom a zöldségeket, nagyobb darabokra. A fokhagymát gerezdekre szedem és megpucolom. A húst lehártyázom, lemosom, megtörölgetem, majd újnyi vastagra szeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű