1 kg darált marhahús, de lehet sertés vagy vegyesenn is
2 kanál olívaolaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
só, bors,
1 cs petrezselyemzöld,
2 db száraz zsömle,
5 db tojás,
kevés zsemlemorzsa.
A hagymát az olajon szép üvegesre pirítjuk. A húst egy tálba helyezzük és az üvegesre pirult, meghűlt hagymát hozzáadjuk. Majd következőleg 1 tojást, sót, borsot, petrezselyemzöldet és a két beáztatott és kicsavart zsömlét. Az egészet jó, alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába zsemlemorzsát szórunk és a húskeverék felét beletesszük a formába. Egyenletesen elnyomkodjuk. Keményre főtt 4 db tojás végeiből levágunk és a főtt tojásokat sorban a húsmassza közepére helyezzük. A hús másik felét ezután ráhelyezzük a tojások tetejére és a sütőpapír segítségével formálunk rajta, hogy szép legyen. Zsemlemorzsával megszórjuk, a sütőpapír széleit letépkedjük, majd sütőben 200 fokon 35 percig pirosra sütjük.
A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nem egyformára daráljuk, hanem két méretre: egy finomabbra, ez lesz a töltőanyag, ami egyenletesebbe teszi a kolbász állagát, és durvábbra, ami pedig javítja a textúráját, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....
Elkészítési idő: 2-2,5 Nehézség: KözepesMozsárban, durvára török 1 tk. egész borsot, ½ tk. egész szegfűborsot, és 1 tk. szárított egész borókabogyót.A hússzeleteket egy forró serpenyőben, kanálnyi sertészsíron kisebb ada...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű