1 kg darált marhahús, de lehet sertés vagy vegyesenn is
2 kanál olívaolaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
só, bors,
1 cs petrezselyemzöld,
2 db száraz zsömle,
5 db tojás,
kevés zsemlemorzsa.
A hagymát az olajon szép üvegesre pirítjuk. A húst egy tálba helyezzük és az üvegesre pirult, meghűlt hagymát hozzáadjuk. Majd következőleg 1 tojást, sót, borsot, petrezselyemzöldet és a két beáztatott és kicsavart zsömlét. Az egészet jó, alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába zsemlemorzsát szórunk és a húskeverék felét beletesszük a formába. Egyenletesen elnyomkodjuk. Keményre főtt 4 db tojás végeiből levágunk és a főtt tojásokat sorban a húsmassza közepére helyezzük. A hús másik felét ezután ráhelyezzük a tojások tetejére és a sütőpapír segítségével formálunk rajta, hogy szép legyen. Zsemlemorzsával megszórjuk, a sütőpapír széleit letépkedjük, majd sütőben 200 fokon 35 percig pirosra sütjük.
A szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zsírt és a felaprított hagymát, fokhagymát megdinszteljük rajta. A húst nagyobb darabokra kockázzuk, a bográcsba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát meghámozzuk a Hámozó Késsel, a hagymát apróra vágjuk a Turbó Aprítósegítségével. A húst megmossuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk a Filéző Késsel. Az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát és a borsot. Ráöntünk 2 evőkanál viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVágjuk fel a hagymát, majd inazzuk ki a húst - ha szükséges. Vagdossunk be vékonyan a húst és klopfoljuk kicsit ki. Vigyázzunk, mert ha túl vékony a hús, száraz és kemény lesz sü...
Elkészítési idő: ? Nehézség: Nehéz