70 dkg marhahús
2 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
1-2 édes paprika
2 db. paradicsom
só
bors
pirospaprika
1 ek. gulyáskrém (csípős)
mustár
minimum 3 dl. száraz vörösbor
A húst kis kockákra vágom. A hagymát, paprikát, a füstölt szalonnát apróra kockázom. A paradicsomot megpróbálom meghámozni. Nem mindig sikerül, tehát azt is apróra darabolom. A szalonnát elkezdem kisütni, a zsírján pirítom a paprikát, hagymát. Ha elkészült, megszórom pirospaprikával, picit kevergetem. Ráöntöm a paradicsomot, újra forralom. Hozzáadom a húst, és fehéredésig sütöm. Sózom, borsozom, hozzákeverem a gulyáskrémet, fedő alatt közepes hőfokon párolom. Ha elfőtte a levét mindig borral öntöm fel. Ha a hús a fakanállal szétnyomható lett, 1,5 óra múlva késznek nyilvánítom. Hozzákeverem a mustárt, még egy percig forralom.
Köretnek a galuska a legajánlottabb.
Ugyanígy készíthető sertéshúsból is.
A csontos borjuhust jol megmossuk, foni tesszuk, a zoldsegekkel,sargarepa,feher repa,hagyma,zellergumo. Beletesszuk a szemesborsot,sot. Amikort felfott,a tuzet mersekeljuk, es ad...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Közepes10 dkg forró zsírban 1kg rostélyos szeleteket átsütünk, kiszedjük és a zsírba 1/2 fej apróra vágott hagymát, 3 db apró kockára vágott savanyú uborkát, 1 dkg kaprit összevágva, és 6...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lehártyázott, megtisztított, szobahőmérsékletű bélszínt alaposan sózzuk-borsozzuk. Egy vastag aljú serpenyőt tűzforróra hevítünk és két evőkanálnyi olajon minden oldalán (a vágot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesSzalonnát megpirítjuk. A fennmaradó zsírban megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hogy ellepje, majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kolbászt és répát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű