Családireceptkönyv.hu

Borsos tokány


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


bélszín (pacsni),
személyenként fél vöröshagyma,
zsír, só, bors, petrezselyem,
1-2 kanál bor, liszt,

Elkészítés:


1. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst.
2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk.
3. Időnként kevés meleg vizet töltsünk utána, nehogy leégjen.
4. Ha a hús megpuhult, 1-2 kanál bort adunk hozzá.
5. Tálalás előtt pici lisztet szórunk rá, és kevés vízzel felforraljuk.
6. Tört burgonyát vagy tarhonyát és savanyúságot adunk mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Legjobb, ha bélszín széléből, az úgynevezett pacsniból készítjük

Borsos tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Húsgolyók
Húsgolyók

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra Pirítsd meg a hagymát 3-4 percig egy közepes méretű serpenyőben, hogy megpuhuljon. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd őket össze 1 percen át....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigii
Házi Hamburger Hús
Házi Hamburger Hús

A marhahúst és a sertés húst le daráljuk, hozzá daráljuk a cikekre vágott vöröshagymát,hozzá adjuk a zuzott foghagymát, ízesitjük só,bors és woschester szószt össze vágjuk appróra...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Ormánsági (Kövesdi) töltött felsál
Ormánsági (Kövesdi) töltött felsál

Ízesített puliszkát főzünk. A kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, belepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, apróra vágott gombát és az apróra vágott zöldpaprikát. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk