80 dkg marhahús
8 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
2 db zöldpaprika
4 dkg paradicsompüré
4 dkg zsír
1,5 dl fehérbor
majoránna
tört bors
2 dkg só
A húst hosszabbra felcsíkozom.
Zsíron lepirítom a vékonyra csíkozott szalonnát, majd kiszedem, a zsírjával együtt.
Megdinsztelem az aprított hagymát és fokhagymát, utána borral felengedem, mehet bele a paradicsom, és kevergetve főzöm pár percet.
Hozzáadom a húst, amit borssal, majorannával hintve párolok, fedő alatt.
Néha átkeverem, illetve szükség szerint pótolom a levét, kevés vízzel.
Miután megpuhult, még belerakom a szalonnát, átforralom, hogy sűrűn, szaftosan tudjam tálalni.
Carbonnade marhahúsbólA (sovány) húst kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük. Előmelegítjük a sütőt 150° C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat). Egy nagy se...
Elkészítési idő: 4 óraA húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hag...
Elkészítési idő: 120 perc♥ Mártás: - süsd át a kukoricalisztet a vajon, majd állandó keverés mellett add hozzá a tejszínt és a vörösbort. Ízesítsd a leveskockával, a kakukkfűvel és forrald fel. ♥ Krumpli...
Elkészítési idő: 1