Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szaftos marhatokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg marhahús
8 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
2 db zöldpaprika
4 dkg paradicsompüré
4 dkg zsír
1,5 dl fehérbor
majoránna
tört bors
2 dkg só

Elkészítés:


A húst hosszabbra felcsíkozom.

Zsíron lepirítom a vékonyra csíkozott szalonnát, majd kiszedem, a zsírjával együtt.

Megdinsztelem az aprított hagymát és fokhagymát, utána borral felengedem, mehet bele a paradicsom, és kevergetve főzöm pár percet.

Hozzáadom a húst, amit borssal, majorannával hintve párolok, fedő alatt.

Néha átkeverem, illetve szükség szerint pótolom a levét, kevés vízzel.

Miután megpuhult, még belerakom a szalonnát, átforralom, hogy sűrűn, szaftosan tudjam tálalni.

Szaftos marhatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhasült krokettel
Marhasült krokettel

Pár szelet marhafelsálat kiklopfolok, megsózom. Kicsit pihentetem, majd forró olajban kérgesítem. Ha hús kérgesedett, kiszedem az olajból. Az olajba teszek koriandert, köménymago...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lábszár - Pincepörkölt - OK
Lábszár - Pincepörkölt - OK

1. A marha lábszárat nagyobb kockára vágjuk, a hagymát kisebb kockára. 2. A lábast kikenjük vékonyan zsírral, beleszórjuk a hagymát, rá a húst, megsózzuk és felöntjük fél liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgolyó barnamártással (Sóbors)
Svéd húsgolyó barnamártással (Sóbors)

A kenyérnek vágjuk le a héját, a belét kockázzuk össze. A hagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A lereszelt hagymát – a levével együtt – öntsük a kenyérre, forgassuk vele össze. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borjúpörkölt sós, kapros túrógombóccal
Borjúpörkölt sós, kapros túrógombóccal

A felaprított vöröshagymát aranysárgára pirítjuk a zsírban, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, és elkeverés után beletesszük a húst, a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk