Családireceptkönyv.hu

Szaftos marhatokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg marhahús
8 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
2 db zöldpaprika
4 dkg paradicsompüré
4 dkg zsír
1,5 dl fehérbor
majoránna
tört bors
2 dkg só

Elkészítés:


A húst hosszabbra felcsíkozom.

Zsíron lepirítom a vékonyra csíkozott szalonnát, majd kiszedem, a zsírjával együtt.

Megdinsztelem az aprított hagymát és fokhagymát, utána borral felengedem, mehet bele a paradicsom, és kevergetve főzöm pár percet.

Hozzáadom a húst, amit borssal, majorannával hintve párolok, fedő alatt.

Néha átkeverem, illetve szükség szerint pótolom a levét, kevés vízzel.

Miután megpuhult, még belerakom a szalonnát, átforralom, hogy sűrűn, szaftosan tudjam tálalni.

Szaftos marhatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Ököruszály leves kelbimbóval
Ököruszály leves kelbimbóval

A marhafarkat 1 liter vízben, kuktában 60-80 percig főzzük. Beletesszük a hagymát, sót és - lehetőleg gézbe csomagolva, vagy teatojásba téve - a fűszerkeveréket is. Leszedjük a lev...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szin...

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A sütőt 230 fokra előmelegítettem. A hagymát finomra vágtam, a répát felkarikáztam. A szalonnáról levágtam a bőrét, csíkokra vágtam, vízbe tettem a bőrkével együtt, 10 percig főzte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
Töltött gomba
Töltött gomba

1. A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk