2kg Burgonya
3 fej Fokhagyma
1kg Marha steak
0,5kg Gomba
30dkg Vaj
Só, bors
4ág Kakukkfű
1dl Főzőtejszín
3dl Zsír
A burgonyát héjával együtt felkockázzuk majd erősen sós vízben félkészre főzzük. Leszűrjük, majd ugyan abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, ropogósra sütjük.
A marhahús mind a két oldalát alaposan megsózzuk majd nagyon forró serpenyőben, sűrű forgatás mellett kisütjük. Ha úgy látjuk a kellő fokozatra sütöttük a húsunkat, adjunk hozzá vajat (és
kakukkfüvet) majd a végén borsozzuk.
Mártás: A feldarabolt, de nem megmosott gombákat forró zsíron lepirítjuk, majd a végén ízesítjük borssal, sóval és fokhagymával. Adunk hozzá egy evőkanál vajat és 2 dl főzőtejszínt, majd
összeforraljuk.
A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szin...
Elkészítési idő: 250 perc Nehézség: KözepesA sütés előtt 30 perccel vegyük ki a húst a hűtőből. Az alaplevet, a mustárt, a Worcestershire-szószt és a paradicsomot keverjük össze. Tegyük félre. A hagymát hámozzuk meg, vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkockázott marhalapockát, nagy lángon alaposan lepi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kockákra vágott húst jól megpirítjuk a forró vajon. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát meg a darabokra vágott mogyoróhagymát, együtt pirítjuk, majd sóval, borssal és köménymaggal fű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű