Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Marhapörkölt bográcsban


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 8-10 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- kb fejenként 40 deka marhalábszár
- 3 emberenként 2 nagy fej hagyma (azaz 6 emberre 4 :))
- 3 emberenként 1 paradicsom (a paradicsomnak húzd le a haját)
- 2 emberenként 1 tv paprika
- egy darab szalonna :)

Elkészítés:


Fölvágod a szalonnát apróra, belerakod a bográcsba.
Fölvágod a hagymát, és ha már a szalonnából kiolvadt a zsírja, azt is beleteszed, de a szalonnapörcöt kilehet venni előtte.
Ha üveges lett a hagyma, azaz megpuhult, utána hozzáadod a paprikát és a paradicsomot, és teszel rá pici sót (a sóval óvatosan, elég a legvégén, az utolsó kóstolásnál készre sózni, de azért kell bele az elején is finoman)
Aztán öntesz hozzá kis vizet, és hadd főjön ez a lecsós alap úgy 20 percig.
Aztán leveszed a tűzről és hintesz rá piros paprikát, öntesz bele 2 deci vörösbort (vagy fehérbort, vagy sört :)) és beleteszed a húst, majd összekevered az egész cuccot.
Visszateszed a tűzre, 15-20 percig hadd főjön, víz még nem kell hozzá, csak ha látod hogy feketedik a paprika, vagy elfő alóla a bor.
Kb 20 perc múlva felöntöd vízzel addig, hogy épp ne lepje el a húst. Nem kell sok víz, majd utána még önthetsz.
Innentől számítva 3-4 óra míg készen lesz, fedővel a tetején kevesebb :)
Mehet bele még egy pici só, meg bors, meg őrölt kömény, meg még pici bor, 2-3 deci. Túl sok bor nem kell bele, mert savanyú lesz.
A vége előtt 20 perccel kell bele a fokhagyma, minél kisebbre vágd.
És a végén, az utolsó pár percben kell beállítani a sóját.

Trükkök, tippek, praktikák:


CSILLA receptje :)

Marhapörkölt bográcsban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Terik daging (indonéz marharagu)
Terik daging (indonéz marharagu)

A páb hozzávalóit összekeverjük. A marhahúst 4-5 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük a páclével, berakjuk a serpenyőbe, és összeforraljuk a hozzáadott kókusztejjel. Ezután belerak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Shepder's pie
Shepder's pie

pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk a 6-7 mm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Marha lapocka receptek
Marha lapocka receptek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Wellington bélszín
Wellington bélszín

A lehártyázott, megtisztított, szobahőmérsékletű bélszínt alaposan sózzuk-borsozzuk. Egy vastag aljú serpenyőt tűzforróra hevítünk és két evőkanálnyi olajon minden oldalán (a vágot...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk