só, bors, 2 kg marhaoldalas (csontos), 1 kg főzőhagyma, 1 fej fokhagyma, 1 l húsleves (alaplé), 1 dl olaj,2 ágacska kakukkfű, 1-2 babérlevél,
Ez egy hosszan-lassan készülő receptem, amit nagyon ritkán főzök, általában vendégeknek. Nem flancos, drága húsból, hanem oldalasból készül, ha valaki szereti, elkészítheti pofából is, úgy is finom!
A marha oldalast nem vagdalom kisebb darabokra, hanem ahogyan a mészárszékben elkészítették, én úgy sütöm körbe olajban, minden oldalán pirosra, igen forró vaslábosban. Utána hozzáadom a rengeteg félfőre vágott hagymát, kissé később az aprított fokhagymát is, a kakukkfűvel, babérral, sóval, borssal együtt. Kicsit barnásra pirítom, majd feloldom az odasült finom ízeket kevés húslével. Visszateszem a húsokat, majd lassan hagyom párolódni viszonylag rövid lében kb. egy órát. Ekkor kiveszem a húsokat, eltávolítom a csontokat (de szeretnek ilyenkor a kutyáim! :) ), és emberileg fogyasztható méretű húsdarabokat vágok belőlük. Nem baj, ha kicsit zsíros, azok a legfinomabb részei. Ezalatt a mártását nagy lángon beforralom, majd onnan hígítom vissza szükség szerint a kellő krémességre. Még vagy 20 perc, és kész.
Köretnek egyszerűen bulgurt készítek, sós vízben, de egy jó kifőtt makarónival is szeretem néhanapján
A marhahússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük vékonyan mustárral. Minden szeletre teszünk egy csík bacont, uborkát és egy kis db hagymát vagy egy db újhagymát. Feltekerjük, elő...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA ragu: A marhahúst kis kockára vágom és es megforgatom lisztben. A lisztes húsdarabokat pirosra sütöm minden oldalukon, majd kiszedem az olajból és félre teszem. A maradék olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA makarónit a szokásos módon megfőzöm, azaz bő sós vízben. A vöröshagymát megtisztítom és nagyon finomra aprítom. A megmosott és letisztított gombát és a főtt sonkát feldarabolom,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű