menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás marhaoldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


só, bors, 2 kg marhaoldalas (csontos), 1 kg főzőhagyma, 1 fej fokhagyma, 1 l húsleves (alaplé), 1 dl olaj,2 ágacska kakukkfű, 1-2 babérlevél,

Elkészítés:


Ez egy hosszan-lassan készülő receptem, amit nagyon ritkán főzök, általában vendégeknek. Nem flancos, drága húsból, hanem oldalasból készül, ha valaki szereti, elkészítheti pofából is, úgy is finom!

A marha oldalast nem vagdalom kisebb darabokra, hanem ahogyan a mészárszékben elkészítették, én úgy sütöm körbe olajban, minden oldalán pirosra, igen forró vaslábosban. Utána hozzáadom a rengeteg félfőre vágott hagymát, kissé később az aprított fokhagymát is, a kakukkfűvel, babérral, sóval, borssal együtt. Kicsit barnásra pirítom, majd feloldom az odasült finom ízeket kevés húslével. Visszateszem a húsokat, majd lassan hagyom párolódni viszonylag rövid lében kb. egy órát. Ekkor kiveszem a húsokat, eltávolítom a csontokat (de szeretnek ilyenkor a kutyáim! :) ), és emberileg fogyasztható méretű húsdarabokat vágok belőlük. Nem baj, ha kicsit zsíros, azok a legfinomabb részei. Ezalatt a mártását nagy lángon beforralom, majd onnan hígítom vissza szükség szerint a kellő krémességre. Még vagy 20 perc, és kész.

Köretnek egyszerűen bulgurt készítek, sós vízben, de egy jó kifőtt makarónival is szeretem néhanapján

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pacalpörkölt csülökkel
Pacalpörkölt csülökkel

A pacalt nagyon alaposan megtisztítom, mindenhonnan leszedem a faggyút,ujjnyi csíkokra vágom, hideg gyengén ecetes vízben átmosom. Aztán sós, babérleveles vízben megabárolom.Ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hagymás rostélyos II
Hagymás rostélyos II

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas Békebeli
Vadas Békebeli

A húst alaposan lehártyázzuk. Elkészítjük a páclevet: a répákat és a hagymát karikára vágjuk, és 0,5 l sós vízben félpuhára főzzük őket a fűszerekkel együtt. Az ecetet csak a vé...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres borjúragu
Fűszeres borjúragu

A húst nagyobb darabokra vágjuk és átkenjük olajjal, majd a csilit, a curryt, és a kurkumát, összekeverjük és átkenjük vele. Egy kisebb edénybe tesszük, lefedjük és legalább 3 órán...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk