menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás marhaoldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


só, bors, 2 kg marhaoldalas (csontos), 1 kg főzőhagyma, 1 fej fokhagyma, 1 l húsleves (alaplé), 1 dl olaj,2 ágacska kakukkfű, 1-2 babérlevél,

Elkészítés:


Ez egy hosszan-lassan készülő receptem, amit nagyon ritkán főzök, általában vendégeknek. Nem flancos, drága húsból, hanem oldalasból készül, ha valaki szereti, elkészítheti pofából is, úgy is finom!

A marha oldalast nem vagdalom kisebb darabokra, hanem ahogyan a mészárszékben elkészítették, én úgy sütöm körbe olajban, minden oldalán pirosra, igen forró vaslábosban. Utána hozzáadom a rengeteg félfőre vágott hagymát, kissé később az aprított fokhagymát is, a kakukkfűvel, babérral, sóval, borssal együtt. Kicsit barnásra pirítom, majd feloldom az odasült finom ízeket kevés húslével. Visszateszem a húsokat, majd lassan hagyom párolódni viszonylag rövid lében kb. egy órát. Ekkor kiveszem a húsokat, eltávolítom a csontokat (de szeretnek ilyenkor a kutyáim! :) ), és emberileg fogyasztható méretű húsdarabokat vágok belőlük. Nem baj, ha kicsit zsíros, azok a legfinomabb részei. Ezalatt a mártását nagy lángon beforralom, majd onnan hígítom vissza szükség szerint a kellő krémességre. Még vagy 20 perc, és kész.

Köretnek egyszerűen bulgurt készítek, sós vízben, de egy jó kifőtt makarónival is szeretem néhanapján

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lasagne (ahogy mi szeretjük)
Lasagne (ahogy mi szeretjük)

A tésztával kezdem. Tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, és a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojásokat. Kézzel összegyúrom a tésztát (ha nem áll össze, adok hozzá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Steak
Steak

Előkészületek: A nulladik lépés, hogy sosem hűtőhidegen sütjük a steaket. Kivesszük a hűtőből és megvárjuk, míg el nem éri a konyha hőmérsékletet. Akár két órát is pihenhet a hús...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Mexikói chilis bab (gluténmentes)
Mexikói chilis bab (gluténmentes)

A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük, és bő vízben a babérlevéllel, 1 fej egészben hagyott vöröshagymával és 2 gerezd fokhagymával félpuhára főzzük. Az apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lábszár - Zöldborsós marhaszelet
Lábszár - Zöldborsós marhaszelet

1. A hússzeletekre mustár, só, fokhagyma, bors keverékét kenjük és így pácoljuk egy éjszakát. 2. Másnap karikára vágjuk a vöröshagymát, és megforgatjuk rajta a húst, fehéredési...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk