Családireceptkönyv.hu

Gyros házilag


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A gyroshoz:
50 dkg borjúhús
pirospaprika
bors
kevés fahéj
szerecsendió
őrölt koriandermag

olaj

3 kígyóuborka
10 dkg paradicsom
2-3 fej lilahagyma
1 fej káposzta

Az öntethez:
2 doboz natúr joghurt
kevés friss menta
kapor
fokhagyma
só (besózni, kicsavarni az uborkát)

Elkészítés:


Gyros fűszerkeverék hozzávalók:

3 ek. só
1 ek. pirospaprika
2 tk. őrölt bors
1 ek. aprított vagy szárított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 ek. aprított vagy szárított oregánó

1/4 teáskanál:
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
őrölt római kömény
őrölt ánizsmag
őrölt édeskömény mag

koriander

Készítsd elő a húst. Tisztítsd meg, vágd kb. 1 cm-es csíkokra, szórd meg és dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel. Gyros fűszerkeveréket használhatsz boltit is, de a linkre kattintva teljesen eredeti, otthon is könnyen elkészíthető receptet találsz.

Én kb. 2 evőkanál kacsa- vagy libazsírt is szoktam 75 dkg csirkemellhez tenni, mert anélkül túl száraz lesz, és kevésbé fog hasonlítani az eredeti, forgó tűz mellett sült gyroshoz. Egyszerűen dörzsöld be a zsírral és a fűszerekkel a húst. Természetesen ezt a zsíradékot helyettesítheted sertészsírral vagy akár olajjal is.

Tedd be a hűtőbe pihenni ha van időd rá. Anélkül is jó lesz, de akár egy éjszakát is pácolódhat a hús, csak segít ha átjárják az ízek.
Csirke hús gyros fűszerekkel

Csirke hús gyros fűszerekkel - jót tesz neki, ha áll egy éjszakát

Forrósíts fel egy széles serpenyőt, és tedd bele a húst. Nagy lángon, időnként megkeverve vagy megrázva süsd addig, amíg a csirke minden oldala átsül, és egy nagyon kicsit megpirul. Ez kb. 10 perc, és ha rám hallgatsz nem sütöd túl. Akkor jó, ha a belseje omlósan puha, a külseje néhol enyhén megpirult, és sülés közben a húsból kifővő víz már elpárolgott.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek, Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szegy - Sólet - OK
Szegy - Sólet - OK

1. A beáztatott babot, a zsírt, a finomra vágott hagymát, elkapart fokhagymát, sót borsot pirospaprikát vastag falú lábosba tesszük, jól összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, amen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Rostélyos - Kaszinórostélyos - OK
Rostélyos - Kaszinórostélyos - OK

1. A rostélyosokat felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, elősütjük. 2. Lábasba rakjuk. 3. A visszamaradt olajon a kis kockákra vágott hagymát megpirítjuk, pirospapr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lakodalmas fokhagymás hús
Lakodalmas fokhagymás hús

A fokhagymát megtisztítjuk, és áttörjük. Egy nagyobb lábas alját kizsírozzuk, majd megrakjuk szalonna darabokkal és bőrkével. A húst felszeleteljük, az inas részeket bevágjuk. Mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk