menu

Családireceptkönyv.hu

Gyros házilag


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A gyroshoz:
50 dkg borjúhús
pirospaprika
bors
kevés fahéj
szerecsendió
őrölt koriandermag

olaj

3 kígyóuborka
10 dkg paradicsom
2-3 fej lilahagyma
1 fej káposzta

Az öntethez:
2 doboz natúr joghurt
kevés friss menta
kapor
fokhagyma
só (besózni, kicsavarni az uborkát)

Elkészítés:


Gyros fűszerkeverék hozzávalók:

3 ek. só
1 ek. pirospaprika
2 tk. őrölt bors
1 ek. aprított vagy szárított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 ek. aprított vagy szárított oregánó

1/4 teáskanál:
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
őrölt római kömény
őrölt ánizsmag
őrölt édeskömény mag

koriander

Készítsd elő a húst. Tisztítsd meg, vágd kb. 1 cm-es csíkokra, szórd meg és dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel. Gyros fűszerkeveréket használhatsz boltit is, de a linkre kattintva teljesen eredeti, otthon is könnyen elkészíthető receptet találsz.

Én kb. 2 evőkanál kacsa- vagy libazsírt is szoktam 75 dkg csirkemellhez tenni, mert anélkül túl száraz lesz, és kevésbé fog hasonlítani az eredeti, forgó tűz mellett sült gyroshoz. Egyszerűen dörzsöld be a zsírral és a fűszerekkel a húst. Természetesen ezt a zsíradékot helyettesítheted sertészsírral vagy akár olajjal is.

Tedd be a hűtőbe pihenni ha van időd rá. Anélkül is jó lesz, de akár egy éjszakát is pácolódhat a hús, csak segít ha átjárják az ízek.
Csirke hús gyros fűszerekkel

Csirke hús gyros fűszerekkel - jót tesz neki, ha áll egy éjszakát

Forrósíts fel egy széles serpenyőt, és tedd bele a húst. Nagy lángon, időnként megkeverve vagy megrázva süsd addig, amíg a csirke minden oldala átsül, és egy nagyon kicsit megpirul. Ez kb. 10 perc, és ha rám hallgatsz nem sütöd túl. Akkor jó, ha a belseje omlósan puha, a külseje néhol enyhén megpirult, és sülés közben a húsból kifővő víz már elpárolgott.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/gyros-recept-csirke-gyros-elkeszitese

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek, Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Pljeskavica
Pljeskavica

A húsokat felkockázzuk, majd kétszer ledaráljuk, hogy jó sima masszát kapjunk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük, a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaftos házi hamburger - Jamie Olivertől
Szaftos házi hamburger - Jamie Olivertől

1 Tedd a húst a turmixgépbe a lime héjával és levével. Turmixold simára. Tedd tálba az újhagymával, a chedarral, a chilipaprikával és a korianderrel. Jól dolgozd össze, majd készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burgundi marharagu burgonyalángossal
Burgundi marharagu burgonyalángossal

Elővettem a jó nehéz vaslábasomat és feltettem a tűzre. Levágtam egy szép szelet szalonnát, felkockáztam és egy evőkanál olívaolaj kíséretében a meleg vaslábasba tettem. Lassan kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bélszin borjúszűzzel töltve
Bélszin borjúszűzzel töltve

A bélszínt lehártyázom, és mustárral enyhén bekenve, olajban 2 napig érlelem. A borjúszűzet az elkészítés napján szépen megformázom, sózom, borsozom. Kevés olajon a húsokat elősütö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk